Haberler

Başbakan'dan Vatandaşa Üç Müjde

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, AK Parti grup toplantısında müjdeleri art arda sıraladı.

Başbakan Erdoğan, şehitlerin, gazilerin, çocuk, anne ve babalarının artık ücretsiz ulaşım sağlanacağını söyledi. 65 yaş üstündeki vatandaşlar da ücretsiz seyahat edebilecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Gnup toplantısında konuştu.

İşte Başbakan'ın konuşmasının satır başları;

CİLVEGÖZÜ'NDEKİ PATLAMA

Her açıdan hassas bir olayla karşı karşıyayız. Suriye tarafından gelen bir araç bizim gümrük kapımıza kadar ulaşabildi. Burada infilak ettirildi. Üç bakanımız olayla birlikte hemen Hatay'a gönderildi. Burada son derece detaylı bir şekilde incelemelerini sürdürüyorlar. Bu patlamayı siyasi bir çıkar konusu olarak görüp, bununla ilgili yapılan konuşmalar, ne insafla ne insanlıkla bağdaşır.

Suriye'de bu kadar yoğun çatışmalar yaşanırken, Türkiye'nin bunlardan etkilenmemesi malesef mümkün değil. Olayın aydınlığa kavuşmasıyla ilgili olarak sabırla ve sağduyuyla bekleyeceğiz. Hadise aydınlatıldığında ise hiç tereddütsüz gerekeni yapacağız.

"AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİ TÜRKİYE'YE YÖNELİK KALLEŞÇE SALDIRILARA DAHA NE KADAR GÖZ YUMACAK?"

Avrupa Birliği konusu yoğun bir biçimde ülkemizin gündeminde. Ancak Avrupa Birliği konusunu geçtiğimiz hafta gündemin ilk sıralarına taşıyan tatsız bir olay yaşadık. Ankara'da üzerine yerleştirdiği bombaları patlatan terörist büyükelçiliğe saldırdı. Burada bir şehidimiz oldu, bir gazeteci kızımız yaralandı. Şehidimizn ailesine başsağlığı ve gazeteci kızıma geçmiş olsun dileklerimizi tekrar iletiyorum. Bu olayın failleri ve arkasındaki örgüt kısa süre içinde ortaya çıktı. Bu terörist Avrupa'da kalmış, ellerini kollarını sallayarak dolaşmış ve Türkiye'ye gelerek bu eylemi yapmış. Avrupa ülkeri ile terör örgütleri arasındaki bu muhabbet nedir? Bize bunları bir açıklayın. Türkiye'ye yönelik bu kalleşçe saldırılara daha ne kadar göz yumacaksınız?

"TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI"

Almanya'daki 408 terör suçlusuyla ilgili talebimiz sudan bahanelerle reddedildi. Bizi her alanda eleştiren AB, artık terörle ilgili muhabbetini sorgulamak zorundadır. Bizim ne sudan bahanelerle 54 yıldır kapıda bekletilmeye, ne de teröre destek verilmesine tahammülüz kalmamıştır artık. Biz reformlarımızı, düzenlemeleri kararlıklıa yerine getiriyoruz. Biz mecramızı gerekirse değiştiririz ama yolumuzu değiştirmeyiz.

ÜCRETSİZ ULAŞIM MÜJDESİ

Başbakan Erdoğan, konuşmasında şehit ve gazi, yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik müjde de verdi.

Toplu taşıma araçlarında belli kesimlere belli avantajlar sağlandığını dile getiren Erdoğan, "Şehit çocukları ile anne ve babaları, gazilerin çocukları ile anne ve babaları toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak. Demiryolu, deniz yolu ve belediye hatlarından ücretsiz yararlanacak. Engelli kardeşlerimiz de bu hizmetlerden yararlanacak. Tüm Türkiye'de 65 üstü yaşlılarımız da saat uygulaması olmadan ücretsiz yararlanacak" dedi.

ENGELLİLERE ATAMA MÜJDESİ

Şuanda kamuda 27bin 224 engelli kardeşimiz istihdam ediliyor. 2013 yılında 8 bin 115 engelli kardeşimizi daha kamuda istihdam edeceğiz.

ENGELLİLER ÖĞRETMEN OLACAK

Müjdelerimiz bitmedi. Engelli öğretmenlerimizle ilgili bir çalışma başlattık. 2012 engelli sınavına giren adayların arasından engel durumu uygun olanları öğretmen olarak atayacağız. Engelliler de bal gibi öğretmen olur, hem de çok iyi öğretmen olur.

Engellilerle ilgili bir adım da onların eğitimiyle ilgili... Aylık masrafı 105 lira olan masraf da tamamen devletimiz tarafından karşılanıyor. Bu adımın da yine hayırlı olmasını diliyoruz.

ÖĞRETMENLERE İYİ HABER

Bu arada dün itibarıyle okullarımızda eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başladı. Biliyosunuz bu yıl şubat ayında eş durumu başta olmak üzere mazeret atamalarını yapcağımızı duyurmuştuk. 7 bin civarı öğretmenimiz kadroya yerleştirildi. Bu ay sonuna kadar da il içi özür grubu atamaları yapılacaktır. Bunun da müjdesini buradan vermek istiyorum.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Ak Parti Türkiye Politika Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'a kim veda etti? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

title