Haberler

Pegasus Airlines Windsurf Dünya Kupası

Rüzgar sörfünde İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı beldesinde bugün başlaması planlanan Profesyonel Windsurf Birliği (PWA) Slalom Dünya Kupası 5.ayak yarışları, rüzgarın yeterli seviyede olmaması nedeniyle yapılamadı.

Rüzgar sörfünde İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı beldesinde bugün başlaması planlanan Profesyonel Windsurf Birliği (PWA) Slalom Dünya Kupası 5. ayak yarışları, rüzgarın yeterli seviyede olmaması nedeniyle yapılamadı.

Türkiye Yelken Federasyonu Kurumsal İletişim Koordinatörü Gülden Aktugan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayıt işlemleriyle başladıkları yarışlarda, 64 erkek ve 26 kadın olmak üzere toplam 90 sporcunun yarışacağını söyledi.

İlk gün rüzgarın yeterli seviyede olmaması nedeniyle yarışların yarın saat 10.30'da başlamasına karar verildiğini kaydeden Aktugan, şöyle konuştu:

"Alaçatı'daki sporcu sayısı, PWA'nın daha önceki yarışlarına göre rekor denebilir. Türk sporcularımızdan da yüksek bir katılım var. Erkeklerde 9, kadınlarda 11 sporcuyla yarışıyoruz. Bu da rüzgar sörfünün Türkiye'de ne kadar geliştiğinin göstergesi. Dünya şampiyonası Türkiye'ye gelince buradaki yarışmacılarımız da yarışmak, kendilerini geliştirmek istiyorlar."

Slalom dalında toplam 7 ayaktan oluşan ve ilk ayağı 19 Nisan'da İtalya'da başlayan PWA Windsurf Dünya Kupası'nda şampiyonlar, 30 Kasım-7 Aralık tarihlerinde Vietnam'da yapılacak son yarışlarla belirlenecek.

Bugüne kadar yapılan 4 ayak sonucunda erkekler slalomda Björn Dunkerbeck, kadınlar slalomda ise Karin Jaggi'nin ilk sırada yer aldığı şampiyonada, Türk sporcular ise kadınlarda Lena Aylin Erdil üçüncü, Çağla Kubat beşinci, erkeklerde de Bora Kozanoğlu 27. sırada bulunuyor.

-"Dünya şampiyonu olmak istiyorum"-

Kadınlar kategorisinde üçüncü durumda bulunan Lena Aylin Erdil, son 4 senedir de PWA'nın yarışlarına katıldığını, dünyanın bir çok yerinde mücadele ettiğini söyledi.

Bunların kendisine tecrübe kazandırdığını kaydeden Erdil, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda dünya üçüncüsü durumundayım. Sponsorum olan Türk Hava Yolları sayesinde birçok yere gidip antrenman yapabildim. Onlar çok büyük destek oldu. Son sene de Red Bull desteği ile yarışıyorum. Bu ikisi aslında profesyonel yarışmaya ve şu anda olduğum yere gelmemde çok büyük destek oldu. Buraya Türkiye şampiyonu olarak geldim şimdi de dünya şampiyonu olmak istiyorum."

Halen erkekler kategorisinde birinci durumda bulunan Björn Dunkerbeck ise Alaçatı'da altı yıldır yarıştığını belirterek, "Her yıl geldiğimde daha da geliştiğini görüyorum. Buranın coğrafi yapısı ve rüzgarı muhteşem. Rüzgar açısından diğer yerlerde böyle bir avantaj yakalayamıyoruz. Şu aşamada 1. durumundayım. Burada alınacak puanlar, son iki ayak için çok önemli olacak. Çünkü ilk üç sırada çok yakın bir puan durumu var. Burada da geçen seneki gibi birinci olmak istiyorum" diye konuştu.

Muhabir: Ali Korkmaz / Bahri Okumuş

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Alaçatı Türkiye Çeşme İzmir Yerel Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title