Haberler

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'un Ağabeyinin Öldürülmesi

KUALA Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un üvey ağabeyi Kim Jong-nam'ın Malezya'da uğradığı suikast sonucu öldürülmesiyle bağlantılı Vietnam asıllı bir kadının gözaltına alındığı bildirildi.

KUALA Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un üvey ağabeyi Kim Jong-nam'ın Malezya'da uğradığı suikast sonucu öldürülmesiyle bağlantılı Vietnam asıllı bir kadının gözaltına alındığı bildirildi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Kim Jong-nam'ın öldürülmesiyle ilişkili Vietnam asıllı 29 yaşında bir kadının, Kuala Lumpur havalimanında gözaltına alındığı bildirildi.

Haberlerde, kadının üzerinden Doan Thi Huong adına düzenlenmiş bir pasaport çıktığı, olayla bağlantısı bulunduğundan şüphelenilen bazı kişilerin de arandığı belirtildi.

Çeşitli yayın organlarında Kim Jang-nam'ın katil zanlılarının iki kadın olduğu, Malezya polisinin bu kişileri ölü ele geçirdiği iddiasına yer veriliyor.

Bu arada Kim Jong-nam'ın cenazesinin otopsi yapılmak üzere Kuala Lumpur devlet hastanesine getirildiği ifade edildi.

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey Malezyalı bir yetkili dün Kim'in üvey ağabeyi Kim Jong Nam'ın Kuala Lumpur havalimanında saldırıya uğradığını ve hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Güney Kore de Kim'in üvey ağabeyinin Malezya'da uğradığı suikast sonucu öldürüldüğünü doğrulamıştı.

Güney Kore Ulusal İstihbarat Hizmeti (NIS) Müdürü Lee Byung-ho de Pyongyang yönetiminin uzun zamandır Kim Jong-nam'ı öldürmeyi planladığını ancak Kim'in Çin tarafından korunduğunu ileri sürmüştü.

Babasının ölümünün ardından 2011'de iktidara gelen Kim, daha önce de eniştesini ve bazı üst düzey yetkilileri infaz ettirmişti.

Kim'in eniştesi ve Ulusal Savunma Konseyi Başkan Yardımcısı Chang Song Thaek, yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle 2013'te idam edilmiş, Chang'ın aç köpeklerin önüne atıldığı ileri sürülmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Kim Jong Un Kuzey Kore Vietnam Malezya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title