Haberler

Kocaeli-Epilepsi Krizlerinin Sona Ermesi İçin Ameliyat Olması Gerekiyor-Hd

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde doğuştan epilepsi hastası olan 8 yaşındaki Utku Berat Dinçay'ın geçirdiği krizlerin sona ermesi için ameliyat olması gerekiyor.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde doğuştan epilepsi hastası olan 8 yaşındaki Utku Berat Dinçay'ın geçirdiği krizlerin sona ermesi için ameliyat olması gerekiyor. Geçimini hamallık yaparak sağlayan Hayrettin Dinçay, Evladım gece gündüz kriz geçiriyor. Benim ameliyat parasını karşılayacak gücüm yok. Ameliyat olduğu taktirde krizlerin azalacağını umuyoruz. Ameliyatı için yardımsever vatandaşların desteğini bekliyorum dedi.

Gölcük İhsaniye Mahallesi'nde oturan Hayrettin ve Dilek Dinçay çiftinin tek çocukları olan 8 yaşındaki Utku Berat Dinçay epilepsi hastası olarak dünyaya geldi. Yatağa bağımlı olan Utku Berat her gün çok sayıda epilepsi krizi geçiriyor. Utku Berat'ın beynin nöbetlere neden olan bölümünü ortadan kaldırmak için vagal sinir uyarımı ameliyatı olması gerekiyor. Ameliyatla beynine yerleştirilecek pille Utku Berat Dinçay'ın epilepsi nöbetleri yatıştırılacak.

Hamallık yaparak geçimini sağladığını ve çocuğunu ameliyat ettirecek parası olmadığını söyleyen baba Hayrettin Dinçay, Çocuğum 8 senedir epilepsi hastası ve doğuştan bu şekilde. Vagal sinir uyarımı ameliyatı olması gerektiğini söylediler. Yaklaşık 20 gün önce İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gittik. Beyin Cerrahi servisinde 1 hafta sonra arayacaklarını söylediler. Fakat ne arayan var, ne soran. Çocuğum evde sürekli nöbet halinde. Çocuğum gittikçe fenalaşıyor. Günde 20-30 sefer nöbet halinde ve ağır krizlerde ambulansla hastaneye götürüyoruz. Onların da yapacağı bir şey yok. Devlet hastanesinde yapılabilecekse bu ameliyat biran önce yapılmalı. Yapılamıyorsa özel hastanede yapılsın. Benim ameliyat parasını karşılayacak gücüm yok. Ameliyat olduğu taktirde krizlerin azalacağını umuyoruz. Ameliyatı için yardımsever vatandaşların desteğini bekliyorum dedi.

Dilek Dinçay ise çocuğunun gittikçe daha fazla nöbet geçirmeye başladığını belirterek, Ben çocuğumun yatağında yatıyorum artık. Gece uykusu yok ve nöbet geçiriyor, zaman zaman da boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Biz biran önce devletimizden büyüklerimizden yardımcı olmalarını ve çocuğumun ameliyatının yapılmasını istiyoruz. Çocuğum mamayla besleniyor ve çiğneme yetisi yok, su bile içiremiyoruz. Ameliyat edilip çocuğumun bu acılardan kurtulmasını istiyorum. Çok üzülüyoruz diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İhsaniye Gölcük Politika Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title