Haberler

Kadınlar, Meclis Başkanı Toptan'dan İş İstedi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, "Ana Yüreği Dayanmıyor. Ne Olacak Halimiz?" Diyerek Kendisinden Çocukları İçin İş İsteyen Kadınlara, "Benim Annem de Böyle Söylüyor. Ama Benim Yeğenlerim de İşsiz" Cevabını Verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, "Ana yüreği dayanmıyor. Ne olacak halimiz?" diyerek kendisinden çocukları için iş isteyen kadınlara, "Benim annem de böyle söylüyor. Ama benim yeğenlerim de işsiz" cevabını verdi.

Temel atma töreni için seçim bölgesi Zonguldak'a gelen ve belde belediye başkanlarını ziyaret eden TBMM Başkanı Köksal Toptan, çocuklara oyuncak ve futbol topu dağıttı. Muslu Beldesi'ni ziyaret ederek buradaki vatandaşların Kadınlar Günü'nü kutlayan Toptan, Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim ile birlikte yemek yedi. Toptan, yemeğin ardından Çatalağzı Belediye Başkanlığı binası önünde bekleyen kadınların Kadınlar Günü'nü kutladı. Kendisinden çocukları için, "Ana yüreği dayanmıyor. Ne olacak halimiz.

Çocuklarımıza, beldemiz gençlerine iş bulun" diyerek iş isteyen kadınlara Toptan, "Annem de bana öyle diyor. Ama benim yeğenlerim de işsiz" cevabını verdi. Toptan, sorunları ve eksikleri yanındaki müdürlere not aldırırken, iş sorununu da çözmeye çalıştıklarını kaydetti. Çatalağzı Belediyesi'ne gelişinde Toptan için 4 pare top atışı yapıldı. Burada halka hitap eden Toptan, 2008 yılı içerisinde 15 bin işsizin iş sahibi olacağını kaydetti. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü de kutlayan Toptan, "Bu güzel günde sizlerle olmak beni çok mutlu etti. 2008 yılı hareket ve başlangıç yılı olacak. Bu yıl içinde 15 bin çocuğumuz iş sahibi olacak. Okullaşma oranında Türkiye'nin 3-5 yıl sonraki hedeflerini yakaladık. Beldes ve Köydes projelerinde önemli işler yapıldı ve yapılacak. İhracatlar artıyor ama durmadan, yılmadan devam edeceğiz. Filyos Vadi Projesi için 4 firmadan müracaat var. 2006-2007'de Zonguldak'ta göç durdu. Köylerden, beldelerden şehir merkezine göçler oluyor. Bunları tersine çevirmeye çalışıyoruz. Buralara iş imkanları açacağız" dedi.

Sınır ötesi operasyon konusundaki eleştirilere de cevap veren Toptan, "Türkiye üzerinde hesap yapanların hesaplarını kırmaya çalışıyoruz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Şehitliği en yüksek mertebe sayan bir toplumuz. Şehit oğlunun mezarında diğer oğlunu da askere göndereceğini söyleyen bir millet daha göremezsiniz. Davul-zurna ile oğlunu askere gönderen bir millet de göremezsiniz. Asker ocağını peygamber ocağı olarak görüyoruz. Çanakkale Savaşı'nı yapan milletiz. Orada 250 bin şehidi kurtuluşa bırakan milletiz. Bizim hiçbir milletin toprağında gözümüz yok. Toprağımıza göz dikenlerle mücadele etmeye hazırız. Dünyada yıldızı parlayan bir Türkiye var. Dünyanın en iyi 17. ekonomisine sahip, Avrupa'nın ise 6. büyük ekonomisine sahip bir ülkeyiz. 2023'e kadar ilk 10 içine girmeyi hedefliyoruz. Sosyal güvenlik açığına 20 milyon dolar gidiyor. Türkiye'nin bu kalkınma süresini aşmaya çalışacağız. Geleceğimiz aydınlıktır. Milletimiz bu Sosyal Güvenlik Yasası'ndan şikayetçi. Bizim de, milletvekillerimizin de bu yasada değiştirilmesi düşünülen yasalar kaldırıldı. Bizim sesimiz çıkmıyor" diye konuştu.

Toptan'a Çatalağzı beldesinde Fenerbahçe ile Galatasaray'ın renkleri ve amblemlerinin bulunduğu pasta ikram edildi. Gelik ve Kilimli beldelerini de ziyaret eden Toptan'a belediye başkanları tarafından çeşitli hediyeler verildi. Toptan, ziyaret ettiği belediye başkanlarına TBMM şilti verildi. Toptan, gezisi boyunca karşılaştığı çocukları kucağına alarak sevdi.

(ET-SD-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

title