Haberler

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan bazı yol, kavşak, sinyalizasyon sistemlerinin bakım, onarım ve işletme sorumluluğu, Karayolları 2.Bölge Müdürlüğü'ne devredildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan bazı yol, kavşak, sinyalizasyon sistemlerinin bakım, onarım ve işletme sorumluluğu, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'ne devredildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı 2. olağan toplantısı, Belediye Başkan Vekili Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı yönetiminde gerçekleştirildi.

Toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sinyalize, kavşak ve flaşör tesislerinin Karayolları Genel Müdürlüğü yol ağında yer aldığı gerekçesiyle Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'ne devredilmesine ilişkin önerge görüşüldü.

AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, İzmir'in en işlek caddeleri arasında yer alan Yeşildere Caddesi'ndeki kavşak ve sinyalizasyon sisteminin de aralarında yer aldığı 100'e yakın tesisin devredilmesini içeren önerge hakkında detaylı bilgi sahibi olmadıklarını ifade ederek, konunun hukuk ve ulaşım komisyonları tarafından değerlendirilmesini istedi.

CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise Yeşildere Caddesi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ulaşım ağından çıkarıldığını ve Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nün yol ağına dahil olduğunu, bu nedenle kavşak, sinyalizasyon sistemlerinin de dahil olması gerektiğini ifade etti.

Mecliste yapılan oylamada önerge, AK Partili üyelerin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

Oylamanın ardından yeniden söz alan Yusuf Kenan Çakar, şunları kaydetti:

"Meclis üyeleri olarak önüne gelen her şeye el kaldıran bir yapıda olmak istemiyoruz. Biz bu anlayışta değiliz. Karara ret vermemizin gerekçesi önergenin önümüze meclis toplantısında gelmesidir. Bunu bir saat öncesinden bize vermeniz ve bizi bilgilendirmeniz zor muydu- Bizim oyumuzun ne olacağını buradaki baskı ile yönlendirmeye çalışıyorsunuz. Her cümlemin arkasından psikolojik baskı kurmak amacıyla arka sıralardan konuşmalar yapılıyor. Meclis üyesi olarak konuşuyorum. Beni tabi ki dinleyeceksiniz."

Sırrı Aydoğan ise "AK Partili arkadaşlar üzüldüler. Yolu aldıkları için üzülüyorlar fakat belli etmiyorlar. Eğer belediyeye alınan yolları Karayolları geri verecekse önergeyi erteleyelim" dedi.

-Atık su altyapı ve evsel katı atık bertaraf tesisi tarifeleri belirlendi-

Atık Su Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik gereği ilçe belediyelerinde ayrı ayrı tarifeye bağlanan tarife de oy çokluğu ile kabul edildi.

AK Partili Meclis Üyesi Hakkı Durmaz, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından su faturalarına yansıtılacak 4-10 TL arasında değişen ücretler hakkında vatandaşların bilgi sahibi olmadığını söyledi.

İlçe belediyelere para yardımı yapılmasını içeren önergede söz alan AK Partili Meclis Üyesi Zafer Kürkçü ise ilçe belediyelere yapılan yardımın "fakir ve muhtaç" ailelere yönelik bütçede yer aldığını ve kararı vicdanının kabul etmediğini dile getirdi.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Coşkun Süer de belediyenin 93 bin kişiye bir yıl içinde 13 milyon liraya yakın para yardımı yaptığını söyledi.

İlçe belediyelere para yardımını içeren önergeler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title