Haberler

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

Şırnak’ta bir grup Ak Partili, Gazzeliler için dua etti.

Şırnak'ta bir grup AK Partili, İsrail'in Gazze saldırılarını protesto ederek, hayatını kaybeden kişiler için dua etti.

İl binası önünde gece saatlerinde bir araya gelen partililer adına açıklama yapan Gençlik Kolları Başkanı Nihat tekin, İsrail'in günlerdir Gazze'ye yaptığı saldırılarda yüzlerce Müslüman'ın hayatını kaybettiğini belirterek, bu durumu şiddetle kınadıklarını söyledi.

Başta Filistin olmak üzere, dünyanın değişik yerlerinde Müslümanlara yönelik baskı, zulüm ve soykırımlar gerçekleştirildiğini ifade eden Tekin, "Avrupa ve dünya ülkelerinin karşısında sessizliğini kuruduğu bu zulüm ve vahşetten son derece üzüntü duymaktayız. İsrail'in Gazze'ye yapmış olduklarını göremezsek ve basite alırsak yanlış davranış sergilemiş oluruz" dedi.

-"Zulme karşı sessiz kalan zulümkardır"

Tekin, İsrail'in yaptığı zulme sessiz kalınmaması gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bugün Gazze'de Gazze halkının çektiği acılara derhal son verilmesi için tüm İslam ülkelerinin gerekli çabayı göstermesi şarttır ve bir an önce ateşkesin sağlanması lazım. Bugün Ortadoğu ülkeleri hızla büyük bir savaşın içine itilmektedir. Halkımız bilmeli ki Ortadoğu'da akan bütün kanın ve çıkan bütün iç savaşların arkasında İsrail vardır. Siyonist İsrail yönetimi sapkın bir şekilde kana susamıştır. Zulme karşı sessiz kalan zulümkardır. Bu nedenle İsrail'in yaptığı zulümlere karşı susmayalım. Filistin'de şehit düşen bütün kardeşlerimize Allahtan Rahmet ve gazi kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz."

Açıklamanın ardından Gazze'deki saldırılarda hayatını kaybedenler için dua okundu. - Şırnak

Kaynak: AA / Yerel

Filistin İsrail Şırnak Gazze Yerel Haberler

title