Haberler

Türkiye-Yunanistan Turizm Forumu

"başarı hikayesi" olarak nitelendirerek, turizmin iki ülke halkları arasındaki yakınlığı ve dostluk bağlarını da güçlendirdiğini söyledi.(SETE) ile Ankara'da "Turizm Forumu" düzenledi.

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis, turizm sektörünü Türkiye ve Yunanistan arasındaki ikili ilişkilerde bir

"başarı hikayesi" olarak nitelendirerek, turizmin iki ülke halkları arasındaki yakınlığı ve dostluk bağlarını da güçlendirdiğini söyledi.

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçiliği, Türkiye ve Yunanistan'daki turizm birlikleri Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Yunanistan Turizm ve Seyahat Acentaları Derneği (HATTA) ve Yunanistan Turizm İşletmeleri Derneği

(SETE) ile Ankara'da "Turizm Forumu" düzenledi. Başkentte ilk kez düzenlenen etkinlik kapsamında, 35 Yunan ve 50 Türk firmasının temsilcileri ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Forumun açılışında konuşan Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Loukakis, Türk ve Yunan turizm sektörü temsilcilerini bir araya getiren böyle bir forumun düzenlenmesinden duyduğu mutluluk ve gururu dile getirerek, Türkiye'de ilk kez bir ticaret forumunu İstanbul dışında ve Ankara'da gerçekleştirdiklerini söyledi.

Loukakis, forumun Türk ve Yunan başbakanlarının katılımıyla gelecek hafta İstanbul'da yapılacak ve iki ülke ilişkilerine son derece olumlu katkılarda bulunması beklenen "Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi" toplantısı öncesinde düzenlendiğine işaret etti.

"Turizm, ikili ilişkilerimizde bir başarı hikayesi. Turizm, yalnızca bir refah aracı değil, aynı zamanda halklarımız arasındaki yakınlık ve dostluk anlayışının geliştirilmesi için de bir yol" diye konuşan Loukakis, foruma yüksek bir katılım olmasının da iki ülkenin turizm konusundaki işbirliğini ve ikili ilişkileri güçlendirme isteğini yansıttığını söyledi.

Büyükelçi, forumun, iki ülke arasında ekonominin farklı alanlarında gerçekleştirilebilecek başka etkinliklerin de başlangıcı olmasını dilediğini sözlerine ekledi.

-"Turizm ülke imajını güçlendirir"

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Ekonomik İlişkiler ve Kalkınma İşbirlikleri Genel Sekreter Yardımcısı Magdalini Karakoli de Türkiye ve Yunanistan arasındaki karşılıklı turist akışının son yıllarda arttığına dikkati çekti.

Turizmin ekonomik ilerlemeye yaptığı katkının farkında olduklarını belirten Karakoli, "Turizm faaliyetleri bir ülkenin uluslararası imajını da güçlendiriyor" dedi.

Karakoli, ülkeler arasında turizm alanındaki işbirliğinin, insanlara birbirlerinin coğrafi, kültürel ve tarihi birikimini tanıma fırsatı sağladığını söyledi.

Yunanistan'ın dünyanın en önde gelen turist destinasyonlarından biri olduğunu ifade eden Karakoli, forumda çeşitli işbirliği olanaklarının ele alınacağını belirterek, "İlgi çekici turizm paketleri hazırlamak iki ülkenin de yararına olacaktır" diye konuştu.

-"Türkiye ilk hedef piyasalarımızdan"-

Selanik Belediye Başkanı Ioannis Boutaris de konuşmasında, Selanik'i daha başarılı bir şekilde tanıtmak için yürüttükleri faaliyetleri anlattı.

Selanik'e özellikle komşu ülkelerden turist çekmeye yönelik bir politika benimsediklerini belirten Boutaris, karşılaştıkları zorluklara rağmen kararlılıkla çalıştıklarını vurguladı.

"Tarihi eserlerimize, ortak mirasımıza ve çok kültürlü varlığımıza güvendik" diyen Boutaris, "Türkiye ilk hedef piyasalarımızdan oldu. Türklerin kendi atalarının şehrini ziyaret etmesini istedik" diye konuştu.

Selanik'teki Osmanlı eserlerini restore ettiklerini de anlatan Boutaris, son istatistiklere göre Selanik'i ziyaret eden Türk turistlerin sayısında yüzde 74'lük artış yaşandığını ifade etti.

Muhabir: Duygu Özbay

Yayıncı: İbrahim Uyar - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan İstanbul Politika Güncel Haberler

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Saadet ve Gelecek Partileri 'Abdullah Gül' iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Saadet ve Gelecek Partileri "Abdullah Gül" iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Erdoğan'dan Cumhur İttifakı mesajı: Fitne kazanı kaynatanların oyununa gelmeyeceğiz

Erdoğan'dan Cumhur İttifakı mesajı: Fitne kazanı kaynatanların oyununa gelmeyeceğiz

İzmir'deki yangında Çiçek Adası'nın tamamı küle döndü

İzmir'deki yangında Çiçek Adası'nın tamamı küle döndü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title