Haberler

Polis Amca Facebook'tan Ekliyor…

Bursa'da Çocuk Polisi tatilde de boş durmadı.

Bursa'da Çocuk Polisi tatilde de boş durmadı. Okulların açılmasıyla birlikte tüm yurtta okul önleri ve çevrelerinde güvenlik tedbirleri arttırılırken Bursa Çocuk Şube Müdürlüğü yetkilileri Emniyet Müdürlüğü bünyesinde açtıkları Facebook ve twitter adresi üzerinden yaklaşık 3 bin çocukla arkadaş olup şikayetlerini dinledi. Okul Polisi, önemli mesajları sosyal medya aracılığıyla iletiyor.

Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, okulların açılmasıyla İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 'Güvenli okul güvenli eğitim' projesini Mithatpaşa İlköğretim Okulu'nda başlattı. Proje kapsamında il genelinde Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından koordine edilen 63 polis irtibat görevlisi olarak görevlendirildi. Okulların giriş ve çıkışlarını güvenli şekilde sağlamak için 22 bölgede yer alan 54 okulda ise 25 ekip görev yapacak. Ayrıca Trafik Şube Müdürlüğü tarafından tespit edilen 23 okul çevresinde ise, 10 motorize ve 15 bisikletli ekip yer alacak.

Çocuk Şube Müdürü İdris Seyman ve beraberindeki ekiple birlikte Mithatpaşa İlköğretim Okulu'na gelerek, öğrencilere broşür dağıtarak, bilgiler verdi. Proje hakkında açıklamalarda bulunan Seyman, "Okullarda güvenli ortamın hazırlanması açısından broşür hazırladık. Bunu veliler ve hocalarla birlikte sağlamak istiyoruz. Bu konularda çocukların karşılaşacakları durumları anlatıyoruz. Okul irtibat görevlilerimiz okullarda görev alıyor. Bunla ilgili de bir kitapçık bastırdık" dedi.

Geçen seneden okul önlerinde gerekli tespitlerin yapıldığına dikkat çeken Seyman, "Bu çevrelere ile ilgili ekipler görevlendirdik. Ayrıca bazı okullarda trafik sıkıntısı var. Bununla ilgili emniyet birimleri olarak ilk defa bisikletli polis görev alacak. 15 tane polis trafik sıkıntısı çözecek. Okulların etrafında bulunan sivil şahıslar da uzaklaştırılacak. Uygulamalar açısından veliler rahat olabilir. Okulların güvenliğini sağlayacağız. Şuana kadar her hangi bir sıkıntımız yok" diye konuştu.

İnternet kafelerle ilgili çalışmaların olduğunu vurgulayan Seyman, "Okul irtibat görevlileri ve polisler gerekli çalışmaları yapıyor. Okul zamanında arkadaşlarımız planlı olarak çalışıyor. İnternet kafelerin denetleme formları var.Bunları yaparak güvensiz şekilde internete bağlanmalarını engelliyorlar" şeklinde konuştu.

POLİS FACEBOOK VE TWİTTER'DEN ARKADAŞ OLUYOR

Öte yandan "Güvenli Okul Projesi" kapsamında Alo 155 hattı dışında 0224 233 04 30 numaralı telefondan Çocuk polisi hattı kurduklarını belirten İdris Seymen, facebook.com/bursacocuksubemudurlugu ve bursacocuk@egm.gov.tr twitter adreslerinden cocuklarla irtibata geçtiklerini, tatil boyunca 3 bin öğrenciyle facebook üzerinden arkadaş olduklarını yapılan her ihbar ve şikayetin üzerinde ayrı ayrı durduklarını söyledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Facebook Politika Güncel Haberler

Mansur Yavaş Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçildi! AK Parti ve MHP'den de oy aldı

Mansur Yavaş Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçildi! AK Parti ve MHP'den de oy aldı

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Gamze Özçelik'ten sürpriz evlilik! Reshad Strik ile nikah masasına oturdu

Gamze Özçelik'ten sürpriz evlilik! Reshad Strik ile nikah masasına oturdu

Bakmadan Geçme

Mehmet Akif Ersoy hangi takımlı? Sunucu Mehmet Akif Ersoy hangi takımı destekliyor? Ali Koç - Aziz Yıldırım CANLI İZLE! Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını hangi kanalda, nereden izlenir? Ali Koç/Aziz Yıldırım hangi kanalda? Ali Koç/Aziz Yıldırım canlı yayını nerde yayınlanıyor? Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maçı ne zaman? Anadolu Efes - Fenerbahçe Beko maçı saat kaçta, hangi kanalda? Babalar günü ne zaman 2025? Babalar günü 2025 yılında hangi güne, hangi tarihe denk geliyor? Demir 5 TL çıkacak mı? Madeni 5 TL piyasaya mı sürülüyor? Yeni demir 5 TL nasıl olacak? Portekiz Hırvatistan maçı CANLI izle! (HD) 8 Haziran Portekiz Hırvatistan maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Pazar günü kargolar açık mı 2024? Pazar günü kargolar saat kaça kadar açık, kaça kadar dağıtım yapıyor? Emekli maaşı bayramdan önce yatacak mı 2024? Emekli maaşı bayramdan önce ödenecek mi? Gamze Özçelik evli mi? Gamze Özçelik kiminle evli, eşinin adı ne? Muharrem Akkuş yaşıyor mu? Muharrem Akkuş öldü mü, neden öldü? Muharrem Akkuş ölüm sebebi ne? Hepsijet Pazar günü çalışıyor mu? Hepsijet Pazar günü kaça kadar çalışıyor? TYT'ye girmeden AYT'ye girilir mi? TYT sınavına girmeyenler AYT sınavına girebilir mi? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 8 HAZİRAN 2024: Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Portekiz - Hırvatistan maçı hangi kanalda, saat kaçta? Portekiz - Hırvatistan maçı nereden izlenir?
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title