Haberler

Muhtarlar Demokrasi Şehitleri İçin Yürüdü

Beyoğlu'nda İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği (İMDD) üyesi bir grup muhtar, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini protesto amacıyla Cumhuriyet Anıtı'ndan hayatını kaybedenler için yapılan Demokrasi Şehitleri Anıtı'na yürüdü.

Beyoğlu'nda İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği (İMDD) üyesi bir grup muhtar, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini protesto amacıyla Cumhuriyet Anıtı'ndan hayatını kaybedenler için yapılan Demokrasi Şehitleri Anıtı'na yürüdü. İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın da destek verdiği yürüyüş sonunda anıta, ölenler anısına karanfiller bırakıldı.

Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı önünde toplanan İMDD üyesi bir grup muhtar, darbe girişimini protesto etmem amacıyla saat 19.00'da, Demokrasi Şehitleri Anıtı'na doğru yürüyüşe geçti. Taksim Meydanı'nı denetlemek için orada bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın da destek verdiği yürüyüş sonunda, anıta, ölenler anısına kırmızı karanfiller bırakıldı.

Darbe girişimi sırasında şehit olanlar için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, bir teşekkür konuşması yaptı.

"KINIYOR VE LANETLİYORUZ"

İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Başkanı Selami Aykut da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Çok iyi bilinmelidir ki muhtarlar olarak bizler her zaman şanlı Türk bayrağımızın altında, ülkemize, yüce milletimize hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. Milli irade ile seçilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, TBMM'ye, medya kuruluşlarımıza yönelik yapılan bu haince ve kalleşçe gerçekleştirilen darbe girişimini İstanbul muhtarları olarak şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz."

"BİR BADİRE ATLATILDI"

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise, "15 Temmuz gecesi bir badire atlatıldı. Bütün dünya şunu gördü; bu millet, bir takım haince oyunlarla alt edilecek millet değil. Bunu gösterdiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Sizlerin bu heyecanı, bu vatan sevgisi oldukça bu ülke ilelebet yaşayacak, dimdik ayakta olacaktır. Tarih boyunca hep hayırla gıpta ile anlatılacak bir duruştur. Biriz ve kardeşiz. Biz 79 milyon bütün millet olarak beraberiz, istikbale de beraber yürüyeceğiz. Bu duyarlığımızı gösterirken bir birimizi rencide etmeden kötü niyetlilere karşı karalı duruşumuzu göstererek devam edin" ifadesini kullandı.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Misbah Demircan Vasip Şahin İstanbul Beyoğlu Politika Güncel Haberler

Pendikspor ve Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Pendikspor ve Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

title