Haberler

Morolu Hukukçulara "Türk Yargı Sistemi" Eğitimi

Güncelleme:

Türkiye Adalet Akademisince Türk hukuk ve yargı sisteminin tanıtımına yönelik düzenlenen eğitim seminerine katılan Morolu 18 hukukçuya, sertifikaları verildi.

Morolu hukukçulara "Türk yargı sistemi" eğitimi- Türkiye Adalet Akademisince düzenlenen eğitim seminerine katılan hakim, savcı, öğretim üyesi ve avukatlardan oluşan 18 Morolu hukukçuya sertifikaları verildiANKARA (AA) - Türkiye Adalet Akademisince Türk hukuk ve yargı sisteminin tanıtımına yönelik düzenlenen eğitim seminerine katılan Morolu 18 hukukçuya, sertifikaları verildi.Bangsamoro bölgesinden hakim, savcı, öğretim üyesi ve avukatlardan oluşan 18 kişilik heyet için Türkiye Adalet Akademisince Türk hukuk ve yargı sistemine yönelik 10 günlük eğitim semineri düzenlendi.Seminere katılan hukukçulara, akademide düzenlenen törenle sertifikaları verildi.Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Moro Müslümanlarının uzun yıllar Filipinlere karşı bağımsızlık mücadelesi verdiğini söyledi.Moro Müslümanlarının, en son martta bir protokol imzalayarak bağımsızlık konusunda adım attıklarını dile getiren Akçil, "Bunun üzerine Moro devletinin ilk aşaması olarak yargı teşkilatının kurulması noktasında Türkiye'den yardım talep ettiler. Bunun üzerine orada görev alacak hakim ve savcıların eğitilmesi konusunda bir seminer düzenledik. Bu çerçevede kendilerini davet ettik" diye konuştu.Eğitim programının, yargı teşkilatının kurulması noktasında gerçekleştirildiğini bildiren Akçil, Türkiye Adalet Akademisinin hem Türk hem de 75 ülkeden hukukçulara hizmet verdiğini sözlerine ekledi.Morolu hukukçular ise hukuk tecrübesinden çok istifade ettikleri Türkiye'den memnun ayrılacaklarını söyledi. Türkiye'yi AB devleti olarak gördüklerini, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm Türk halkına kalpten, sevgiyle bağlı olduklarını ifade eden hukukçular, Bangsamoro'da yeni şekillenen hükümete Türkiye'nin daha fazla katkısını beklediklerini belirtti. Törende, seminere katılan Morolu hukukçulara sertifikaları verildi.Programa, Uluslararası Hukukçular Birliği Genel Sekreteri avukat Necati Ceylan, Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Tuna ile Birlik Genel Sekreter Yardımcısı, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve AA Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Refik Korkusuz da katıldı.-Seminer programı-Türk hukuk ve yargı sisteminin tanıtımına yönelik düzenlenen eğitim seminerinde, örnek anlatımlarla hukuk ve ceza uygulamaları da yer aldı.Programda ayrıca kültürel etkinlikler kapsamında 8-10 Kasım arasında İstanbul şehir gezisi düzenlendi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Anayasa Mahkemesi, Danıştay başta olmak üzere çeşitli kurum ziyaretleri de düzenlenerek, uygulamaların yerinde gözlemlenmesi sağlandı. ..

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title