Haberler

Fotoğrafçı Yücek Yönal'ın Arşivi "Cüsam" Tarafından Dijital Ortama Taşınıyor

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Faruk Kocacık'ın girişimi ve çabalarıyla Sivas kültürünü, tarihini, folklorunu ve geleneklerini araştırmak ve geleceğe taşımak amacıyla kurulan Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Sivas Araştırmaları ve Uygulama...

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık'ın girişimi ve çabalarıyla Sivas kültürünü, tarihini, folklorunu ve geleneklerini araştırmak ve geleceğe taşımak amacıyla kurulan Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Sivas Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (CÜSAM) faaliyetlerine başladı.

Müdürlüğünü Yrd. Doç. Dr. Doğan Kaya'nın yaptığı "CÜSAM" ilk faaliyetine Sivas'ta 55 yıldır görev yapan Muhabir ve Fotoğraf Sanatçısı Yücel Yönal'ın arşivinin dijital ortama taşımasıyla başladı.

CÜSAM; Yönal'ın 55 yıl boyunca çektiği ve arşivlediği yaklaşık 1500 civarı fotoğrafı dijital olarak tarayarak gelecek nesillere aktaracak.

Rektör Faruk Kocacık Fotoğraf Sanatçısı Yücel Yönal'ın fotoğraf arşivinin bulunduğu yeri ziyaret ederek arşivleme ve dijital sistemine aktarma işlemini yerinde denetledi.

Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mazlum'unda katıldığı ziyarette Rektör Prof. Dr. Kocacık Yönal'dan fotoğraflar ve belgeler hakkında bilgi aldı.

Foto Muhabiri Yönal "1957 yılında bu işe başladım. 55 yıldır çektiğim fotoğraflarımı kendi imkan ve gayretlerimle boyutlarını büyüttüm ve arşivledim. Burada Cumhuriyet Üniversitesi Senatosu'nun bana sahip çıkması beni daha da duygulandırdı. ve gönül arzu ediyor ki, ellerinde her türlü fotoğraf, kıyafet veya doküman olanların size müracaat edip, sizlerin aracılığıyla ölümsüzleştirilmesini sağlarlarsa daha mutlu olacağız" dedi.

Rektör Kocacık ise " Bu kadar yıl büyük bir emek vermişsiniz, bir kültür hazinesi oluşturmuşsunuz. Biz bu kültür hazinesini gelecek nesillere taşıyarak yaşatmak istiyoruz. İnşallah başka arkadaşlarımızda bize arşivlerini dijital ortama taşıma imkanı verirse onları da arkadaşlarımız zevkle dijital ortama aktarırlar. Gelecek kuşaklara, geçmişte olup bitenleri kültür hediyesi olarak sunmak ve Sivas'ın tarihsel ve kültürel birikimine katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.

Rektör Kocacık son olarak Sivas halkına çağrıda bulunarak "Bu vesile ile Sivas halkından Sivas'ın kültürüne, tarihine, folkloruna, geçmişine ait fotoğraflar, belgeler veya ellerinde ne varsa Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Araştırma ve Uygulama Merkezi adına bunları Sivas'ın tarihsel ve kültürel mirasına aktarmayı ve armağan etmeyi bir görev sayarız. Kendileri bu konuda bize yardımcı olur, ön ayak olurlarsa bu hizmeti de sev seve yerine getirir ve bu kültür mirasını gelecek kuşaklara aktarmaktan mutluluk duyarız" şeklinde konuştu. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Doğan Kaya Yerel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title