Haberler

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener:

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Belli Bir Olgunluk Düzeyine Ulaşılması Durumunda Yeni Bir Siyasi Hareketin İçinde Olacağını Belirterek, "Toplumda Böyle Bir Talebin Olduğuyla İlgili İzlenimler Ediniyorum" Dedi. Şener Ayrıca, Ülkede Korkulduğu Gibi Bir Rejim Sorunu Bulunmadığını ve Laik Düzenin Herhangi Bir Tehditle Karşı Karşıya Olmadığını Söyledi.

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, belli bir olgunluk düzeyine ulaşılması durumunda yeni bir siyasi hareketin içinde olacağını belirterek, "Toplumda böyle bir talebin olduğuyla ilgili izlenimler ediniyorum" dedi. Şener ayrıca, ülkede korkulduğu gibi bir rejim sorunu bulunmadığını ve laik düzenin herhangi bir tehditle karşı karşıya olmadığını söyledi.

Doğuş Üniversitesi'nde öğrencilerle söyleşi yapan Abdüllatif Şener, konuşmasının başında dünyadaki ekonomik gelişmelerle birlikte bunun Türkiye'ye olan uzantılarını değerlendirdi. Şener, hükümetin ekonomi politikalarıyla ilgili olarak, "İşsizlik yerinde duruyor deniyor ama ben buna inanmıyorum. İlan edilen rakamlar arasında en az güven duyduğum rakamlar işsizlik oranları. Çünkü bu anketler yöntemiyle yapılıyor. Enflasyon konusunda da kura baskı yapıyorsunuz ama ülke ekonomisinin rekabet gücünün olumsuz etkilemek suretiyle baskı yapıyorsunuz ama enflasyon aşağı inmiyor. Aylık enflasyon Mart ayı yüzde 3.2 çıktı. Halbuki yıllık hedef yüzde 4'tü. Dolayısıyla işsizlik, büyüme rakamları ve enflasyon olumsuz sinyaller veriyor. Tüm bunların ötesinde Türkiye dış dengeleri açısından da sinyaller veren bir ülke durumunda" dedi.

Şener, son seçimlerde neden milletvekili adayı olmadığı konusunda ise, "22 Temmuz seçimlerine geldiğimde benim çaba gösterdiğim kulvarın dışında bir fotoğraf çıktı ortaya. Türkiye kutuplaşarak seçimlere girmeye yöneldi. Böyle bir ortam benim sevdiğim hoşlandığım bir manzara değil diyerek aday değilim. Ama aday olmamak siyasete nokta koymak anlamına gelmiyor" açıklamalarında bulundu.

"YENİ PARTİDEN ÖNCE SİYASET KÜLTÜRÜNÜ DEĞİŞTİRMEK GEREKİYOR" Öğrencilerin yönelttiği "Yeni bir siyasi hareket içinde olacak mısınız?" sorusuna Şener, "En zor soru bu" diyerek esprili bir şekilde cevap verdi. Şener, "Gençler olarak bir parti kurmayı düşünürseniz size destek olurum. Türkiye'de yeni bir partiden önce Türkiye'de siyaset kültürünü değiştirmek gerektiğine inanıyorum. Yani toplumsal kültür neye prim veriyor buna bakmak gerekiyor. Peki yeni bir siyasi harekete ihtiyaç var mı derseniz? Toplumda böyle bir talebin olduğuyla ilgili izlenimler ediniyorum.

Belli bir olgunluk düzeyine ulaşması gerektiğini düşünüyorum. Yeterli toplumsal talebin oluştuğunu düşünürsem ben ona cevap veririm" şeklinde konuştu.

Abdüllatif Şener, son dönemlerde ülkenin birlik ve bütünlüğünü sağlayan kavramlar etrafında kavga ve tartışmaların yaşandığını ve bunun çok yanlış olduğunu belirterek, "Türkiye İran olmaz, geriye gitmez hep ileriye gider. Benim görüşüm budur. Riskler var mı? Anladığımız manada riskler yok. Türkiye'de rejim sorunu olduğuna inanmıyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin laik düzeninin bir tehdit altında olduğunu da düşünmüyorum. Böyle bir şeye de inanmıyorum. Ancak bu ülkenin birliğini ve bütünlüğünü temsil etmesi gereken kavramların etrafında kavgalar yapıldığını da görüyorum. Laiklik birleştirici bir kavramdır, ama biz bunun etrafında, kutsal din duyguları etrafında bile kavgalar yapıyoruz asıl sorun burada" diye konuştu.

(RA-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title