Haberler

Elazığ'da Kültür Sanat

Elazığ'da, Adana Devlet Tiyatrosu "Murtaza" adlı oyunu, İstanbul Devlet Tiyatrosu ise "Temiz Ev" adlı oyunu sahneleyecek.

Elazığ'da, Adana Devlet Tiyatrosu "Murtaza" adlı oyunu, İstanbul Devlet Tiyatrosu ise "Temiz Ev" adlı oyunu sahneleyecek.

Adana Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan, Orhan Kemal'in yazdığı kitaptan uyarlanan ve Günay Ertekin'in oyunlaştırdığı "Murtaza" adlı oyunu Işıl Kasapoğlu yönetiyor. Oyunun dekor tasarımı Seyhan Kırca'ya, giysi tasarımı İnci Kangal'a, ışık tasarımı ise İzzettin Biçer'e ait.

Oyunda, 1940'lı yıllarda savaş sonrası göç almaya başlayan Adana'nın gecekondu mahallesi Alasonya'ya gelen bekçi Murtaza'nın neşeli başlayıp, trajediyle biten öyküsü anlatılıyor.

Hakan Elmasoğlu, Boğaçhan Sözmen, Devrim Evin, Barış Özkan, Mazlum Taşkıran, Saliha Özkanlı, Yeliz Tekman, Ayşin Çukadar, Gülden Altınöz Gözen, Yaşar Bayram Gül, Ömer Bertan, Recep Kekil, Burak Erol, Çağlar Tekman, Özgür Onur Damar, Sabahattin Nazik, Gizem İşken ve Lale Kont'un rol aldığı komedi türündeki 2 perdelik oyun, bugün saat 20.00'de Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Koro Binasında sahnelenecek.

-İstanbul Devlet Tiyatrosunun "Temiz Ev" adlı oyunu-

İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından Sarah Ruhl'un yazdığı, İrem Aydın'ın çevirdiği, Kubilay Karslıoğlu'nun yönettiği oyunun dekor tasarımı Sertel Çetiner, giysi tasarımı Medine Yavuz, ışık tasarımı ise Enver Başar'a ait.

Temizlik yapmaktan nefret eden ve mükemmel esprinin peşinde olan Brezilyalı göçmen Matilde'nin, çalıştığı yerin ev sahibi cerrahın tedavi ettiği bir başka kadına aşık olup, karısından ayrılmasıyla her iki eve temizlik için gitmesi sonucu ilişki, aşk ve sevgi kavramlarının herkes açısından tekrar sorgulanmasını konu alan oyunda, Sema Çeyrekbaşı, Simay Tuna, Gülseren Gürtunca, Levent Güner ve Neslihan Arslan rol alıyor.

Oyun, 29 Şubat ve 1 Martta saat 20.00'de Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Koro Binasında sahnelenecek.

- ELAZIĞ

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Kemal İstanbul Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title