Haberler

Türk İşçiler Libya'dan Dönüyor

Güncelleme:

Libya'da darbe girişiminde bulunan birliklerin ülkede bulunan Türklerin 48 saat içinde ayrılmalarını istemesiyle, 286 kişilik kafile İstanbul'a geldi.

Libya'da darbe girişiminde bulunan emekli Tuğgeneral Halife Hafter'e bağlı birliklerin, Türk vatandaşlarının 48 saat içinde ülkeden ayrılmalarını istemesinin ardından, Bingazi'den 286 kişilik ilk kafile bugün THY'den kiralanan özel uçakla İstanbul'a geldi. Halife Hafter'e bağlı birliklerin, Türk ve Katar vatandaşlarının bulundukları yeri terk etmesi tehdidi üzerine, GAMA İnşaat tarafından THY'den kiralanan TK-3404 sefer sayılı uçakla saat 15.00'te Misrata'dan İstanbul'a gelen 286 kişilik kafile, Atatürk Havalimanı'nda şirket yetkilileri tarafından karşılandı.

48 SAAT İÇİNDE TOPLANIP DÖNDÜLER

Kafileyle beraber gelen Şantiye Şefi, İnşaat Mühendisi Derya Tığlı, gelen talimat uyarınca 48 saat içinde toplanıp döndüklerini belirterek, 'GAMA'ya bağlı Endem inşaatta şantiye şefiyim. Orada bir termik santral inşaatında çalışıyoruz. Biz gelen habere göre gerekli önlemleri aldık. Hep beraber geldik. Bize iletilen sadece bir demeç. Ekstra herhangi bir açıklama olmadı. Sadece 48 saat içinde tahliye etmemiz istendi. Biz de buna uyduk. Şantiyeyi topladık. Zaten eşyalarımızı aldık. Orada sadece Libyalı çalışan arkadaşlarımız kaldı dedi.

"ALTYAZIDAN ÖĞRENDİK"

Termik Santral inşaatında çalışan kalıp ustası Halil Baki Ergül ise, olayı televizyonda alt yazıdan öğrendiklerini vurgulayarak, şunları söyledi

'Biz olayı televizyonların alt yazılarından öğrendik. Orada normal bir haber ve normal haber ajansı yok. Bizlere alt yazıyla 48 saat içinde ülkeyi terk etmemiz söylendi. Kaddafi'nin adamlarından birisiymiş galiba. Halife Hafter adlı birisi. Alt yazı onun imzasıyla geçiyordu. Bunun üzerine şirket yetkilileri bir karar aldı ve döndük. Bugün sabaha karşı saat 04.00'te şirketten çıktık ve 08.30'da havaalanına geldik. Havaalanında başka Türk vatandaşı yoktu. Havaalanına gelirken polisler bize eskortluk yaptı.

"ACELE GİTMEMİZ İSTENDİ"

Elektrik santralı görevlilerinden Hüseyin Yılmaz da, kendilerine 48 saat içinde şantiyeyi boşaltıp gitmelerinin söylendiğini belirterek, 'Acele gitmemiz istendi. Bunun üzerine proje müdürümüz de genel merkezle görüştü. Bu şekilde döndük dedi.

İKİNCİ UÇAK DA ARKADAN GELİYOR

GAMA İnşaat yetkilileri, inşaatta çalışan toplam 422 işçinin getirileceğini, bunun ilk kafilesi olan 286 kişinin bu uçakla, 136 kişinin de hemen arkasından kalkacak ikinci uçakla geleceğini söylediler.

HARÇLIKLARI DA VERİLDİ

Bu arada, işçilere, gümrük kontrolünden sonra, dışarıda kurulan stantta memleketlerine gidecek otobüs biletleri ve harçlıkları da verildi.

Libya'daki iç karışıklık sonrası Bingazi Havaalanı olaylar nedeniyle kapanmış, THY de, 17 Mayıs'tan 30 Haziran'a kadar buraya yapılacak seferleri iptal etmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Halife Hafter Bingazi Katar Libya Politika Ekonomi Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

500

Yorumlar (10)

Türkler heryerde Mağdur:

Dünyanın dört bir yanında Türkler horgörülüyor, eziliyor ve hatta öldürülüyorlar. Hakkımızı aramıyorlar, yalnız ve savunmasız kalıyoruz. Türk Halkı korkup uyumaya devam ederse, Birlik ve Beraberlik oluşturmazsa sonumuz vahim ALLAH korusun. Ey Türk kalk ve Kendine Gel !!!

3
11
yanıtYanıtla
.:

hahahahaha. Emekli askerler bile darbe yapıyor, Dünya Liderinin vatandaşlarını kovuyor, Yeni Türkiye..... bu daha başlangıç, RTE, CB olursa görün Katar hariç hiçbir ülke Türklere vize vermeyecek...

1
5
yanıtYanıtla
.:

Yeni Türkiye işte bu. RTE araplar için tüm dünyayı karşısına alsın, ama araplar herzamanki gibi Türklere ihanet etsin, bundan sonra rte ye oy yok, dünya ile kavgalı bir adam ülkeyi artık yönetemez. emekli olup yolsuzlukların hesabını versin.

2
3
yanıtYanıtla
HAKAN:

ACABA NİYE SINIR DIŞI EDİLDİLER AJANLIK FALAN OLMASIN

1
4
yanıtYanıtla
Hakan Dinç:

Kaddafi döneminde Türkiye''nin bir değeri vardı, şerefi vardı. Kıbrıs Barış Harekatı''nda Kaddafi bizzat sırtına çuvalları yükleyip uçağa taşıdı türklere yiyecek, içecek ve askeri malzemeler. ABD o dönem ambargo koydu dünya ülkelerine, kuzey kıbrısa yardım etmek yok dedi, kaddafi çıktı ben ediyorum dedi. Böyle güzel bir insana yapılır mıydı bu? 3 milyon libya refah huzur bolluk içinde, rahatlık battı size. Allah topunuzun belasını versin.

5
0
yanıtYanıtla
DOGUKAN:

YA ARKADASLAR IT DEN DOST OLMAZ ARAPTAN ADAMMI CIKARİ BUGUN YENE YARALARINI SAR DOYUR BAK YARIN NANKORLUK YAPAR BU ..................

4
0
yanıtYanıtla
nesiniz kimsiniz be:

nasıl bir hükümet bu arkadaş ..bir icraatinde ülke menfaatina olsun..

3
1
yanıtYanıtla
YAKUT TAŞLI:

İŞ GÜCÜ İHRACINA VE ZORUNLU DÖNÜŞLERE BAKINCA, O ''BÖYÜK POROJELER'' SAFSATASINA RAĞMEN, ÜLKEDE DURUMUN O KADAR DA TOZ PEMBE OLMADIĞINI BERABER GÖRÜYORUZ. VATANDAŞ, DIPLOMATİK PERSONEL GİBİ ÇOCUK ÇOLUĞUYLA DEĞİL, ZORUNLULUK KARŞISINDA, YALNIZ GİDİP, GİDİP YALNIZ DÖNÜYOR...

4
0
yanıtYanıtla
Gerçekler Acıdır:

286 kişi gelmiş :) doğru soma''ya gönderin bunları. doğalgaz kullanan yandaşlara bedava kömür dağıtılacak daha CB seçimi öncesi, sonra yandaşlar madencilerin kanı ile sulanmış kömürü yarı fiyatına satacak, sonra oyunu RTE ye basacak, RTE Apoyu serbest bırakacak, özerklik verecek, yolsuzluklara af getirecek. Katar hariç hiçbir ülke Türklere vize vermeyecek.

0
4
yanıtYanıtla
cezayirli:

TÜRKİYEDE NE KADAR VATAN HAİNİ VARMIŞ HEPSİ ORTAYA ÇIKIYOR TÜRKİYE BÜYÜDÜKÇE GLİŞTİKÇE BUNDAN KORKAN İŞLERİNE GELMEYEN ÜLKELERİN İTİBARSIZLAŞTIRMA POLİTİKALARINA İÇERDEN DESTEK OLDUKÇA YÜKSEK AMA HEM İÇERDEKİ HEMDE DIŞARDAKİ HAİNLER BÜYÜK GÜÇ OLDUĞUMUZDA KAÇACAK DELİK ARAYIP AĞIZLARINI AÇAMAYACAKLAR

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title