Haberler

Egemen Bağış Brüksel'e Gitti Egemen Bağış Brüksel'e Gitti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış resmi temaslarda bulunmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitti.*Bakan Bağış.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış resmi temaslarda bulunmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitti.

*Bakan Bağış:

"Avrupa Birliği sürecinde sosyal politikalar faslının açılabilmesi için gerekli adımları gözden geçirip birlikte bir değerlendirme yapacağız"

Haber-Kamera: Hüseyin ASLIYÜCE-İSTANBUL DHA

Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle saat 19.10'da beraberindeki heyetle Brüksel'e gitmeden önce Atatürk Havalimanı VİP salonu'nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Bağış "Yarın TOBB başkanımız, TÜRK-İŞ başkanımız, HAK-İŞ başkanımız, TİSK başkanımız ilgili Türkiye'deki kurumun temsilcileri ve devletin bu konuda yetkili iki bakanı ile birlikte Avrupa Birliği komisyonunun genişlemeden sorumlu komisyon üyesi Füle ve sosyal politikalardan sorumlu komisyon üyesi Andor ile ortak bir toplantı gerçekleştireceğiz. Avrupa Birliği sürecinde sosyal politikalar faslının açılabilmesi için gerekle adımları gözden geçirip birlikte bir değerlendirme yapacağız. Onun dışında Brüksel'de farklı temaslarımız olacak farklı komisyon üyeleriyle. Özellikle yakında açmayı düşündüğümüz bölgesel politikalar faslının sorumlusu olan komiserle görüşmelerimiz olacak orada. Avrupa Birliği'nin diğer ilgilileriyle, parlamenterlerle görüşmemiz olacak ve bazı Türk iş yerlerinin açılması nedeniyle bir açılış töreni de gerçekleştireceğiz. Güllüoğlu'nun Brüksel şubesini de açmış olacağız. Oradan kısmetse Lüksemburg? a geçeceğiz. Lüksemburg da hem dışişleri bakanı ve başbakan yardımcısıyla hem maliye bakanı hem ekonomi ve ticaret bakanıyla görüşmelerimiz olacak. Meclis başkanı bizi kabul edecek. Daha sonraki temaslarımız sonrasında yurda döneceğiz ? dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Egemen Bağış Belçika Brüksel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title