Haberler

Edirne?De Toki Konutlarında Yakıt Parası İsyanı

Edirne'de Dar Gelirli Vatandaşlar İçin Yapılan 784 Dairenin Bulunduğu TOKİ Konutlarında Oturanlar Bu Yıl 140 Liradan 210 Liraya Çıkarılan Yakıt Paralarına İsyan Etti. Ellerinde Pankartlar ile Sokaklara Dökülen TOKİ Sakinleri Sloganlar Eşliğinde Yönetimi İstifaya Davet Ederek Yakıt Paralarına Yapılan Zammı Protesto Etti.

EDİRNE'de dar gelirli vatandaşlar için yapılan 784 dairenin bulunduğu TOKİ konutlarında oturanlar bu yıl 140 liradan 210 liraya çıkarılan yakıt paralarına isyan etti. Ellerinde pankartlar ile sokaklara dökülen TOKİ sakinleri sloganlar eşliğinde yönetimi istifaya davet ederek yakıt paralarına yapılan zammı protesto etti.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 2008 yılında yapımı tamamlanarak teslim edilen 784 konut sahibi yapılan yakıt zammını protesto etti. Fırınlarsırtı Mevkiindeki TOKİ 1. Etap Toplu Konutlarında bir araya gelen yaklaşık 100 kişi sloganlar eşliğinde yürüdü. Ellerinde 'Yakıt aidat dediler, canımıza ettiler, Oy şişmanım TOKİ aldım pişmanım' yazılı pankartlar taşıyan konut sahipleri zamları ödeyecek durumda olmadıklarını söyledi. Konut sahipleri adına açıklama yapan Bennan Durmuş, geçen yıl 140 olan yakıt ücretlerinin bu yıl 210 liraya çıkarıldığını söyledi.

Durmuş, "2009-2010 yıllarını kapsayan dönemde TOKİ konutlarının yakıt ve aidat bedelleri 2+1 ve 3+1 olmak üzereye ikiye ayrıldı. Sözde bütçe adı altında mükerrer olarak apartmanların girişlerine asıldı. Konut sahiplerinin yüzde 90'ı da üzerine düşen ödemeleri yaptı. Yönetim site sakinlerinden kamera, koşu yolu düzenlemesi için konutlardan para talep etmişti, yapılan itiraz üzerine vazgeçti. Ancak bir hafta sonra ek yakıt gider bütçesi çıkarttı. Yıllık 577 asgari ücretin olduğu Türkiye'de istenen 210 liralık yakıt parası resmen dalga geçmektir. Türkiye'de enflasyon tek hanedeyken site yönetimi şirket bizden yüzde 30 ile birlikte banka-yakıt ve aidat olarak 550 lira istiyor. Biz dar gelirli vatandaşların bu yüklerden kurtulması için doğalgaz programına TOKİ'nin de alınmasını istiyoruz" dedi.

KONUT SAHİPLERİ İCRALIK

Konut sahipleri ile dar gelirliler için yapılan TOKİ'nin yakıt ücretlerine isyan etti. Site sakinleri "Yakıt ve aidat ücretleri çok yüksek geliyor. Çok geldiğinden bunları ödemeyeceğiz. Bu durumda da evlerden çıkmak zorunda kalacağız. 140 lira ödüyorduk şimdi 210 lira ödeyin deniyor. Zaten 25 yıldır kiradaydık, dar gelir olduğumuz için buraya gelmişken yine mi evsiz kalacağız. Bunun çözülmesini istiyoruz bu yüzden eylem yapıyoruz" dedi. Başka bir konut sahibi ise geçen yıl soğuk olduğu için yönetimin sitelerden ayrıca 300 lira talep edildiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Bir asgari ücretlinin yakıt ve aidatları ödeyemez duruma geldi. Paralarını ödemeyen 160 kişi bu nedenle icralık durumda. Avukatlar evlerine girmeye başladı. Boğaziçi şirketi zamları masa başında yapıyor heralde. Bir yıllık yüzde 87 zam nerede görülmüş. Memura yüzde 2,5 bize zam yüzde 87 olacak iş değil" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title