Haberler

Diyarbakır: Diyarbakır'da Yerel Yönetimler

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir, Mahalle ve Köy Etkinlikleri Kapsamında Bulunduğu Çarıklı Beldesi'nde, Diski Tahsilat Şubesinin Açılışını Yaptı. Baydemir, Hayvan Borsasının İşletmeye Hazır Hale Geldiğinin ve Çarıklı Halkını Çamur Sorunundan Kurtaracak Yol Çalışmalarının Başlayacağının Müjdesini Verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir, mahalle ve köy etkinlikleri kapsamında bulunduğu Çarıklı Beldesi'nde, DİSKİ tahsilat şubesinin açılışını yaptı. Baydemir, hayvan borsasının işletmeye hazır hale geldiğinin ve Çarıklı halkını çamur sorunundan kurtaracak yol çalışmalarının başlayacağının müjdesini verdi.

Çarıklı halkının büyük ilgisiyle karşılanan DTP İl Başkanı Hilmi Aydoğdu ile Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir, DİSKİ tahsilat bürosunun açılışının ardından halkla birlikte, Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosu'nun hazırladığı "Mala Dinan" adlı oyunu izledi. Büyük bir keyifle izlenen tiyatro oyunundan sonra konuşan Baydemir, imkanlar ölçüsünde parti ayırımı yapmadan, eşit şekilde hizmet vermeye çalıştıklarını kaydetti. Sözlerine, iyi ve kötü günde hiçbir zaman kendilerini yalnız bırakmayan halka teşekkür ederek başlayan Baydemir, "Bizim de görevimiz; sizlere, halkımıza, 7'den 77'ye insanlarımıza layık olabilmektir. Bütün çabamız emin olunuz ki budur. Tiyatro grubundaki arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Dilimize ve kültürümüze sahip çıkmazsak yaşamımız gelecekte iyi olmaz. Diyarbakır'da yaşayan tüm insanlarımıza hizmet için ve insanlarımızı cesaretle temsil etmek için varız. Dolayısıyla bir parti ayırımı gözetmedik, bundan sonra da gözetmeyeceğiz. Çarıklı halkı, bizim halkımızdır. Bağıvar halkı, bizim halkımızdır. Yenişehir bölgemizde yaşayan halk, bizim halkımızdır. Diyarbakır'da yaşayan herkes bizim halkımızdır" dedi.

Çarıklı Beldesi ile imzalanan protokolle hizmetlerin gelmeye başlayacağını ifade eden Baydemir, "Hemen müjdeyi vermek istiyorum. Hayvan borsamız bitti. Ben inanıyorum ki, önümüzdeki 10-15 gün içerisinde bütün hazırlıklarımız bitecek ve havyan borsamızı başta Çarıklı halkımızın olmak üzere tüm Diyarbakır halkımızın hizmetine sunmayı başaracağız. Halkımızı, özellikle kış mevsiminde yaşamı çekilmez kılan çamur sorunundan kurtarmak için pek çok ana ve ara yollarda satıh çalışmalarına başlayacağız" diye konuştu.

DTP İl Başkanı Hilmi Aydoğdu ise, sosyal amaçlı yürütülen çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyesi'ni kutladığını belirterek, kendilerine destek verdiklerini söyledi. Mahalle etkinlikleri kapsamında yürütülen bu sosyal çalışmayla hem biraraya geldiklerini hem de paylaşım ve dayanışmayı bir bütün olarak yaşadıklarını kaydeden Aydoğdu, "10 gün önce yaşadığımız acı olaydan sonra yaşama bir umut olarak, bir moral olarak katılmamızı sağlayacaktır bu çalışmalar. Onun için başta Büyükşehir Belediyesi'ne, Osman Baydemir'e, Çarıklı Belediye Başkanı'na ve bu çalışmada emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title