Haberler

Diriliş Ertuğrul'da Tarihi Hata! Sadettin Köpek'in Ölümü Tarihi Kaynaklarla Çelişiyor

Güncelleme:

Reyting rekortmeni Diriliş Ertuğrul'da Ertuğrul Bey tarafından ormanda kellesi vurulan Sadettin Köpek, tarihi kaynaklara göre şaraphanede şarabdar ve adamları tarafından öldürüldü.

Diriliş Ertuğrul dizisinde son bölümüne Sadettin Köpek karakterinin ölüm sahnesi damga vurdu. Ertuğrul Bey'in dizinin sevilmeyen karakteri Sadettin Köpek'i ormanda pusuya düşürerek öldürüyor. Fakat tarihi kaynaklara göre Sadettin Köpek'i öldüren Ertuğrul değil.

DİZİDEKİ ÖLÜM TARİHİ KAYNAKLARLA ÇELİŞİYOR

Diriliş Ertuğrul dizisinde Ertuğrul tarafından öldürülen Sadettin Köpek yaptığı işlerden çok kendisi için tehdit olarak gördüğü kişileri öldürtmesi ile tanınıyor. Anadolu Selçuklu Devleti'nde bir dönem vezirlik de yapan Sadettin Köpek'in ölümü tarihi kaynaklara göre Diriliş Ertuğrul'daki gibi olmamıştır. II. Gıyaseddin Keyhüsrev, Sivas subaşısı Hüsamettin Karaca'ya Sadettin Köpek'i öldürmesini emretmiş ve ölümü kendi inşa ettiği saray olan Kubadabad Sarayı'nda gerçekleşmiştir.

GÖZÜNÜ TAHTA DİKMİŞTİ

Gözü tahtta olan Köpek, tüm bu iddiaların yanı sıra devletin kötü gidişinden de Sultanı sorumlu tuttu ve Sultanın Abbasi halifelerinin sancağını değiştireceği, Abbasileri tanımayacağı söylentisini yaydı. II. Gıyaseddin Keyhusrev, Köpek'in gücünün artmasından endişelenince 1238 senesinde Köpek ile birlikte Kubadabad Sarayı'na geldi ve Köpek'i bertaraf etmek için güvendiği hassa kölelerinden birini Sivas Subaşısı Hüsameddin Karaca'ya gizlice gönderip Köpek'i ortadan kaldırmasını emretti.

ŞARABDAR VE ADAMLARI ÖLDÜRDÜ

Bu emri duyan Hüsameddin Karaca, Kubadabad Sarayı'nda bulunan sultanın yanına gitmeden önce Köpek'e misafir olup güvenini kazanmaya çalıştı ve sultanın hizmetine girmek istediğini kendisine bildirdi. 1239 yılında Hüsameddin Karaca kendisine güvenmeye başlayan Köpek'i bir ziyafet sırasında öldürmeye çalıştı fakat başarılı olamadı. Fakat bu sırada Emir-i Alem Togan'ın kılıç darbesiyle yaralanan Sadeddin Köpek kendini sultanın şaraphanesine attı ve burada şarabdar ve adamları tarafından öldürüldü. Cesedi ise demir bir kafes içine konulup sarayın kale burcuna asıldı.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Hüsamettin Karaca Selçuklu Devleti Diriliş Ertuğrul Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (149)

irem:

izleyen cahi izleten cahil fazla bir şey beklememeli :D

9
20
yanıtYanıtla
furkan:

irem hanım sen önce yazı yazmasını öğren cahilin kim olduğu belli zaten

yanıt8
yanıt1
bekir:

ahh o lafları yüzümüze söylesen keşke ;)

yanıt3
yanıt0
adinizi yazin:

Dirilişe saldiran gezici gerizekalilar biz sizi iyi taniyoruz nasilda kendinizi belli ediyorsunuz zavallilar )

13
10
yanıtYanıtla
Gül:

Helal kardesim. Bir dizi burda ne kadar gocunan var göstermis ve en önemlisi herkesin safi belli etmis. Ya TÜRKIYE sevenler yada düsmanlar!

yanıt0
yanıt0
Samed:

Bu diziyi izleyen embesiller de var işte

6
15
yanıtYanıtla
mal ezici:

beyin yokmu sende. zekasız şey sen kendini ne sanıyon mal.

yanıt2
yanıt0
REYHAN:

Embesil derken onca insanın hakkına girdiğinin farkında değilsin herhalde

yanıt4
yanıt0
tk:

insanlara embesil diyen birinden ne beklenir ki? amaç düzeltmek olsa öyle konuşmaz.

yanıt3
yanıt0
Gül:

Sen kendi aklin ve terbiye icin bir psikiatriste danis ihtiyacin belli

yanıt0
yanıt0
Tüm 149 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title