Haberler

Dha İstanbul Bülteni -2

DOLU VE FIRTINA HASARI İTFAİYE İSTASYONLARINDA TUTANAK KUYRUĞU OLUŞTURDUPerşembe akşam saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağmur ve dolu yağışı sonrası araç, ev ve işyerlerinde maddi hasarlar oluşan vatandaşlar, hasar tespit tutanağı tutturmak için itfaiye merkezlerine akın etti.

DOLU VE FIRTINA HASARI İTFAİYE İSTASYONLARINDA TUTANAK KUYRUĞU OLUŞTURDU

Perşembe akşam saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağmur ve dolu yağışı sonrası araç, ev ve işyerlerinde maddi hasarlar oluşan vatandaşlar, hasar tespit tutanağı tutturmak için itfaiye merkezlerine akın etti.

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ / İstanbul, DHA

Dün tüm mesai saati boyunca vatandaşların müracaatlarını kabul eden itfaiye merkezleri, bugün de sabah 09.00 itibari ile tutanak kabullerine başladı. Araçları için tutanak tutturmak isteyenler itfaiye istasyonlarının önünde araç kuyrukları oluşturdu. Üsküdar Ünalan İtfaiye İstasyon önünde tutanak için gelenlerden dolayı yaşanan yoğunluk nedeniyle sadece itfaiye araçlarının çıkacağı giriş açık kalırken, istasyon çevresi ise hasarlı araçlar ile doldu. İtfaiye görevlileri vatandaşlardan araç bilgileri ve hasar durumu hakkında bilgi alarak tutanak tuttu, araçların fotoğraflarını çekti. Tutanak çalışmasının bugün de akşam saatlerine kadar süreceği, raporun ise 10 gün sonra çıkabileceği öğrenildi.

Dün Ünalan İtfaiye İstasyonu'na 700'e yakın araç, 300'den fazla da ikamet hasarı için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Tutanak tutturmak için sıra bekleyen vatandaşlar

-Hasarlı araçlar

-Vatandaşlarla röp

-İtfaiye görevlilerinin hasarlı araçları incelemesi

-Vatandaşlarla İtfaiye görevlileri arasında geçem diyalog

-Genel ve detay

===================

ÇUVALIN İÇİNDE ERKEK CESEDİ BULUNDU

Haber: İbrahim AKTÜRK/İstanbul, DHA

Bayrampaşa'da, sokak kenarında çöplerin içindeki bir çuvalın içinde erkek cesedi bulundu. Polis, üzerinde kimlik çıkmayan cesedi çöpe bırakanı arıyor.

Olay, Yenidoğan Mahallesi Caner Sokak üzerinde meydana geldi. Sabah saatlerinde, bir kağıt toplayıcısı çöplerin yanına atılmış beyaz çuvalın içinde bir erkek cesedi buldu. Sabah işyerini açan esnaflar da durumu fark ederek  hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis, çevreyi güvenlik şeridiyle kapatarak cesedi inceledi. Ekipler, üzerinden kimlik çıkmayan cesedin kim tarafından bırakıldığını bulmak için çevrede arama çalışmaları başlattı. Polisin, cesedin üzerinde herhangi bir darp ya da kesik izine rastlamadığı öğrenildi.

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENİYOR

Çevredeki esnaf, sabah işe geldiklerinde cesedi fark edip durumu hemen polis ekiplerine bildirdiklerini söyledi. Polis ekiplerinin, incelemelerinin tamamlanmasının ardından ceset, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Polis, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Görüntü dökümü:

---------------------

-Sokak üzerindeki çöplerin yanındaki çuvaldan görüntü

-Polis ekiplerinden detay görüntüler

-Güvenlik şeridiyle kapatılan yol

-Kalabalıktan görüntü

-Görgü tanıklarıyla röportajlar

-Olay yeri inceleme ekiplerinden görüntüler

-Genel görüntüler

===================

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN BOŞALTILAN EVİ "İŞKENCE EVİ"NE ÇEVİRMİŞLER

Ali AKSOYER/ İstanbul DHA

İran'dan gelen ve İngiltere'ye gitme planları yapan İran uyruklu 3 genci kaçırarak 37 gün boyunca Fikirtepe'de bir evde zorla tutan, kızgın ütüyle işkence yapan 2 kişi, polis tarafından yakalandı. Vücutlarına ütü basılarak ya da bıçakla kesilerek işkence yapılan 3 genç perişan bir halde kurtarıldı.

AİLELERİ PARA VERİP KURTARAMAYINCA POLİSE HABER VERDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne başvuran Elyas Muhammet K.(29), İstanbul'a gelen yeğenlerinin kaçırıldığını, işkence görüntülerini kendilerine atan şüphelilerin kendilerinden fidye istediğini söyledi. Poliste ifade veren Elyas Muhammet K., "Yeğenlerim İran'dan İngiltere'ye giderek üniversite okumak istiyorlardı. Ancak vize alamayınca Farmaz adında biriyle irtibata geçtik. Bize bu işi halledebileceğini söyledi. Ona 35 bin Euro para verip, çocukları 15 Haziran'da Türkiye'ye gönderdik. Onları karşılayıp Taksim'de bir otele yerleştirdikler. Ancak 23 Haziran tarihinden itibaren onlardan bir haber alamaz olduk. Daha sonra işkence edilirken görüntülerini çekip bize attıklar ve para istemeye başladılar. Önce 75 bin lira paraylı İran'da bir sarrafa yatırdık. Ancak çocuklar yine serbest bırakılmayınca polise gelmeye karar verdik." dedi.

CANLI YAYINDA İŞKENCE GÖRÜNTÜLERİ İZLETMİŞLER

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis kayıp gençleri bulmak için harekete geçti. Şüphelilerin internet üzerinden bir programla kaçırdıkları kişilerin aileleriyle görüştükleri ve onlara canlı işkence görüntüleri izlettirdikleri öğrenildi.

POLİS EV KAPILARINI DİNLEYEREK KAÇIRILAN GENÇLERİ BULDU

Gasp Büro Amirliği, Rehine, Kurtarma ve Müzakere timleri yaptıkları araştırmada şüphelilerin kaçırdıkları kişileri Fikirtepe'de kentsel dönüşüm için boşaltılan bir binada tutulduğunu tespit etti. Bunun üzerine operasyon bu bölgeye kaydırıldı. Polis hangi ev olduğunu tespit etmek için gece yarısı bölgeye gelerek kapılarda dinleme yaptı. Sonunda bir binanın bodrum katından bazı inleme sesleri geldiği duyuldu.

ŞOK BASKIN YAPILDI

Polis kapıyı çaldığında içerden gelen imdat çığlıkları üzerine ani bir baskın yapıldı. İçeri giren ekipler kaçırılan Sayed Saffar M.(29), Sayed Safar M.(27) ile Javad İbrahim F.(25) perişan bir halde buldu. Fidyeciler Afgan uyruklu Elyas Muhammet K.(29) ile Rahim Salman P.(45) gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte bir adet tabanca ele geçirildi.

GENÇLERE KIZGIN ÜTÜYLE İŞKENCE YAPMIŞLAR

Kaçırıldıktan ve 37 gün rehin tutulduktan sonra kurtarılan gençler hastaneye kaldırıldı. İran uyruklu gençlerin vücutlarında bıçak yaraları bulunduğu ayrıca şüpheliler tarafından sıcak ütü bastırılarak işkence yapıldığı tespit edildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildiler.

Görüntü Dökümü:

--------------------

Operasyondan görüntüler

Şüphelilerin polis merkezinden çıkarılması

===================

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BEYLERBEYİ SARAYI'NDA

Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gece İstanbul'a geldi. Geceyi Kısıklı'daki konutunda geçiren Erdoğan öğle saatlerinde Beylerbeyi Sarayı'na geçti. Resmi programı bulunmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel görüşmelerde bulunacağı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------

Erdoğan'ın konvoyunun çıkışı

Konvoyun Beylerbeyi Sarayı'na geçişinden detay görüntüler

===================

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA 20 BİNE YAKIN KAÇAK TELEFON YAKALANDI

İstanbul DHA

Atatürk Havalimanı'nda plastik hammaddesi olarak gümrüğe beyan edilen piyasa değeri yaklaşık 6 milyon lira olan, değişik marka ve modellerde toplamda 19.572 adet cep telefonu, 180 adet kulaklık, 3572 adet batarya ele geçirildi.

Atatürk Havalimanı'na Almanya'ya transit olarak gönderilmek üzere Honk Kong'dan getirildiği ve Havalimanı Kargo Gümrük Müdürlüğü'ne "polipropilen granül" (plastik hammaddesi) cinsi eşya olarak beyan edilen paletlerden yaklaşık kaçak telefon çıktı.

Honk Kong'dan getirilen telefonların, görevli gümrük ambar memuru ve muhafaza memurunun Almanya'ya transit edilmesi gereken eşyanın, farklı bir yere nakledilmeye çalışıldığını farketmesi üzerine, paletler x-ray kontrolüne alındı. X-ray kontrolünde paletlerin içinde cep telefonu ve aksesuarı olduğunun anlaşıldı ve transit kargo gümrük gözetimine alınarak tam muayene işlemi yapıldı.

YAKLAŞIK 20 BİN CEP TELEFONU

Konuyla ilgili İstanbul Gümrük Muhafaza ve Kaçak İstihbarat Müdürlüğü tarafından yapılan kapsamlı inceleme ve soruşturma sonucunda, plastik hammaddesi olarak gümrüğe beyan edilen transit eşyasının İstanbul Başakşehir'de bir depoya götürülmek üzere sahte belgelerle  geçici depolama yerinden çıkarılmaya çalışıldığı anlaşıldı. İki palette piyasa değeri yaklaşık 6 milyon lira olan, değişik marka ve modellerde toplamda 19.572 adet cep telefonu, 180 adet kulaklık, 3572 adet batarya, bin adet cep telefonu kapağı tespit edildi. Olayla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

--------------------

Operasyonun görüntüsü

Ele geçirilen telefonların görüntüsü

====================

(geniş haber) BEYOĞLU'NDA 2 KATLI METRUK BİNA ÇÖKTÜ

Hakan KAYA-Özgür EREN / İstanbul, DHA

Beyoğlu'nda 2 katlı metruk bir bina çöktü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, çöken binanın bitişiğindeki binalar tedbir amaçlı boşaltıldı.

Olay Beyoğlu, Çukur Mahallesi, Peşkirci Sokakta bulunan bir kısmı daha önce yıkılan 2 katlı metruk bir bina saat 07.30 sıralarında çöktü. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık, itfaiye ve zabıta ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri sokağın giriş ve çıkışlarını güvenlik şeridi çekerek tedbir amaçlı kapatırken, itfaiye ekipleri moloz yığınlarının altında kalanın bulunup bulunmadığını belirlemek için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda enkaz altında kimsenin bulunmadığı belirlendi. Yıkılan binanın bitişiğinde bulunan binalar ise tedbir amaçlı boşaltıldı. Çökme sırasında ise binadan fırlayan moloz parçalarının çevredeki binalara hasar verdiği görüldü.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Çöken binadan genel ve yakın detaylar

-İtfaiye ekiplerinden detay görüntü

-Çevredeki vatandaşlardan detay görüntü

-Çevredeki evlerin güvenlik amacıyla boşaltılması

-Polis ekiplerinden detay görüntü

-Polis ekiplerinin güvenlik şeridi çekmesi

-Vatandaş ile röportaj

-Çevredeki binanın zarar görmesi

-Genel ve yakın detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Beyoğlu İran Politika Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title