Haberler

Denizli-Zamanla Kör Olan Anne Çocuklarının Yüzlerini Hayal Ediyor

Zamanla kör olan anne çocuklarının yüzlerini hayal ediyorDenizli'nin Pamukkale ilçesinde yaşayan 6 yıllık evli 30 yaşındaki Hümeyra Görünmez, çocukluk yıllarında geçirdiği göz tansiyonu hastalığı nedeniyle önce sol gözünü kaybetti.

Zamanla kör olan anne çocuklarının yüzlerini hayal ediyor

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yaşayan 6 yıllık evli 30 yaşındaki Hümeyra Görünmez, çocukluk yıllarında geçirdiği göz tansiyonu hastalığı nedeniyle önce sol gözünü kaybetti. Ardından iki çocuğu olan anne Görünmez, evde geçirdiği kaza sonrası sağlam gözünü de pencere mermerine çarparak 2 yıl önce kaybetti. İki ay önce kız bebek dünyaya getiren Görünmez, yüzlerini gördüğü iki çocuğunun görüntülerinin hafızasından silindiğini belirterek, Onların yüzlerini hatırlayamamak bana büyük acı veriyor. Rüyalarıma girsin istiyorum, rüyamdan görüp hatırlamak istiyorum ama olmuyor. 2 aylık bebeğim Cennet Ecrin'i hiç göremedim ama sesiyle kokusuyla teselli buluyorum dedi.

Kayıhan Mahallesi'nde 6 yıldır eşi Muhammet Görünmez (32) ile yaşayan Hümeyra Görünmez, sol gözünü 4 yaşında iken göz tansiyonu hastalığı nedeniyle kaybetti. Görünmez çiftinin 5 yaşında 'Mehmet Emin' ile 4 yaşında 'Yusuf' isimlerini verdikleri iki çocukları oldu. Anne Hümeyra Görünmez, iki çocuğunu tek gözüyle büyütürken 2016 yılında iki çocuğuyla birlikte evlerinde oynarken talipsiz bir kaza geçirdi. Hümeyra Dönmez, dengesini kaybedip, pencerenin köşesindeki mermerin üzerine düştü. Sağ gözü mermere çarpan Hümeyra Görünmez, yapılan tedavilere rağmen sağlam olan gözünü de kaybetti. Hayatı kararan anneye en büyük desteği eşi Muhammet Görünmez verdi. Ancak tekstil işçisi olarak bir fabrikada çalışan Muhammet Görünmez, bu durum nedeniyle işinden ayrılmak zorunda kaldı. İki gözünü de kaybeden anne Hümeyra Görünmez, iki ay önce adını 'Cennet Ecrin' koydukları kız bebek dünyaya getirdi. Gözleri görmeyen anne, bebeğini dokunarak tanımaya çalışıyor. Bebeğin bezini değişme, kıyafetleri giydirme işini ise baba Muhammet Görünmez yapıyor. Eşinin görme engeli nedeniyle bebek bakımının yanı sıra diğer iki çocuğun bakımını üstlenen, temizlik ve yemek yapan baba Görünmez, evin geçimini devletten aldıkları aylık bakım parası olan 1090 lira ve 3 ayda bir aldıkları 1500 TL engelli maaşıyla yapıyor. Ayda 400 TL ev kirası veriyor. Bebeğinin ağlama sesini duyan ancak yüzünü göremeyen, onun koklayan ancak kime benzediğini bilemeyen görme engelli Hümeyra Görünmez'in şu sözleri yürekleri dağladı Sağlam olan tek gözümü iki yıl önce kaybetmeden iki çocuğum Mehmet Emin ile Yusuf'un yüzlerini gördüm. Onların neye benzediğini biliyorum ama bunlar çocuk hızla değişiyor zamanla yüzleri hafızamdan silindi. Onların yüzlerini hatırlayamamak bana büyük acı veriyor. Rüyalarıma girsin istiyorum, rüyamdan görüp hatırlamak istiyorum ama olmuyor. 2 aylık bebeğim Cennet Ecrin'i hiç göremedim ama sesiyle kokusuyla teselli buluyorum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pamukkale Denizli Hümeyra Politika Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title