Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Denizli'de:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zor Günler Geçiren Esnafın Sorunlarını Takip Ettiklerini Belirterek, 'Esnafı Güçlendireceğiz Diye İktidar Olanlar, Esnafı Yok Ettiler' Dedi

Medat Şenay - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zor günler geçiren esnafın sorunlarını takip ettiklerini belirterek, 'Esnafı güçlendireceğiz diye iktidar olanlar, esnafı yok ettiler' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret ederek, Birlik Başkanı Musa Çelikkol ile görüştü. Burada esnafa da seslenen Kılıçdaroğlu, devlete yük olmayan esnafın, devletin de kendisine yük olmasını istemediğini vurgulayarak, CHP'nin her zaman esnafın yanında olmaya çalıştığını söyledi. Büyük alışveriş merkezlerinin esnafı zor durumda bıraktığını, hükümetin küçük esnaf ile 'Birleşsinler, süper marketler kursunlar' diyerek alay ettiğini savunan Kılıçdaroğlu, 'O zaman bir şey yapmamız lazım, 'Esnafı güçlendireceğiz' diye iktidar olanlar, esnafı yok ettiler' diye konuştu.

Esnafın, hayat koşullarını en iyi hisseden kesimlerin başında geldiğini ifade eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

'Kendi hayatınızda görüyor, yaşıyorsanız, o zaman sizin sonunuzu hazırlayan siyasi iktidarı sorgulamanız lazım. Beraber sorgulamamız lazım, hayatı doğru sorgulamamız lazım. Bazı alanlar hiç kalmadı. Kamyoncular diyor ki 'Depolarımızda mazot değil, yağ yakıyoruz.' Taksi şoförleri memnun değil. Esnafla ilgili çok sorun var. Esnaf çalışır, primini öder, emekli olur ama o emekli aylığıyla geçinmesi mümkün değil. 'İşime devam edeyim' der, 'O zaman aldığın emekli aylığından kesinti yapacağız' derler. Yüzde 15 kesinti. Hükümet yüzde 40 yapmıştı, Anayasa Mahkemesine gittik, Anayasa Mahkemesi iptal etti. Vatandaşın hakkını nasıl savunacağız, gitmeyelim mi? Gittik, iptal ettik. Yüzde 15 için de gittik, daha karar çıkmadı. Bizim iktidarımızda Sosyal Güvenlik Destek Primini tamamen kaldıracağız. Emekli yaşını çıkarmışsın 65'e, verdiğin para belli, aylığından kesinti yapmak doğru mudur? Primini yatırmış, aylığını almayı hak etmişse alacak.'

- SİCİL AFFI-

Bankaların sicil affıyla ilgili yasayı da uygulamadığını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

'Parlamento denen kurum var, bir yasa çıkarıyor. Sicil affını çıkardı, ama bankalar diyor ki 'Ben bu uygulamam.' Ne yapmak gerekiyor? Herhalde muhalefetin yapacağı pek bir şey yok. İktidarın şunu demesi lazım, 'Parlamento kanun çıkardı, bankaların ayrıcalığı ne?' Hesap sorulmuyor. Yasa çıkardık, uygulanmıyor. Siz ihlal edin, başınıza ne gelir? Birileri ihlal ettiği zaman bir şey olmayacak, birileri ihlal edince devlet başına çökecek. İkisinin farkını siz takdir edin.' Kılıçdaroğlu, esnafın borcundan dolayı sağlık hizmeti alamamasının yanlış olduğunu, esnafın sağlık sorununu çözmenin devletin görevi olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bunu kim yapıyor? Mevcut iktidar yapıyor. Mevcut iktidarı size havale ediyorum. Elinizi vicdanınıza koyun oy verilir mi, verilmez mi? 'Biraz daha ezilmemiz lazım' diyorsanız, gidin oy verin. 'Ama hayır yeter, bizim de nefes almamız, kazanmamız lazım, çoluk çocuğumuz var, yok ediyorlar' diyorsanız, o zaman yönünüzü değiştirin, halka bakın, halktan yana olun, çıkarlarınızı savunan partiden yana olun.'

- İNANÇ ÜZERİNDEN SİYASET-

İnanç üzerinden siyaset yapılmasının demokrasi açısından büyük tehlike olduğunu vurgulayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'İnanç üzerinden siyaset, en tehlikeli olan bu. Allah aşkına kim bilir Allah ile kul arasındaki ilişkiyi? Kimin bilme hakkı ve yetkisi var? Kim bu manevi duyguya dışarıdan müdahale edebilir? Bizim bunu ölçme, tartma şansımız yok. Bu siyasete malzeme ediliyor. Bununla vatandaşa gidiliyor, kafası karıştırılıyor. Kim kendini siyasete alet ediyorsa, Müslümanlığa en çok o hakaret ediyor' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, yönlerini halka döndüklerini belirterek, esnaftan kendilerine güvenmelerini istedi. Sadece herkes kazansın diye değil, ülkede temiz siyaset olsun diye çalışacaklarını bildiren Kılıçdaroğlu, 'Millet soyuldu, hala soyuluyor. Bunun üzerine gideceğiz. Onun için sizden yetki istiyoruz. Temiz, düzgün siyaset olsun, halkına hesap verenler gelsin iktidara diyoruz' diye konuştu.

Esnaflarla ilgili parlamentoya gelen bütün yasalara, esnafın lehineyse 'evet' dediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, esnafın yönetimine de el atılmak istendiğini, seçilenlerin seçilmemesi için yasa getirildiğini, bunun için de Anayasa Mahkemesi'ne gittiklerini söyledi. Hukuka herkesin saygı göstermesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, 'Yargıyı eleştirebilirsiniz, ama adam gibi eleştirirsiniz. Zor durumda bırakmaz, hakaret etmezsiniz. Bizim istediğimiz bu. Sizin haklarınız siyasi iktidar tarafından alınırsa, siz de oylarınızı ona göre değiştirirsiniz' dedi.

Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Musa Çelikkol, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na, sorunlarını içeren 13 maddenni yer aldığı bir dosya verdi.

(MED-MV-BER) - DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title