Haberler

Cbü Rektörü Pakdemirli Hizmetlerini Değerlendirdi

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof.Dr.Mehmet Pakdemirli, 19 aylık görev süresini değerlendirdi.

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, 19 aylık görev süresini değerlendirdi.

Pakdemir, rektör yardımcıları Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, Prof. Dr. Ali Çelik ve Prof. Dr. Erdoğan Özkaya ve CBÜ Genel Sekreteri Hayati Turan'ın da katılımıyla Rektörülük Restoranında düzenlediği basın toplantısıyla geride kalan 19 aylık görev süresinde, üniversitenin elde ettiği başarılar ile uygulamaya konulan yenilikler hakkında bilgi verdi.

Üniversitede bu yıl ilk kez uzaktan eğitim sistemi ile maliye yüksek lisans programına öğrenci alındığını, bilgisayar ön lisans programında da gelecek akademik yıldan itibaren uzaktan öğretim modeliyle öğrenci kabul etmeye başlayacağını kaydeden Pakdemirli, bu yıl 6 bin öğrencinin mezun olduğu üniversitede, 33 bin olan öğrenci sayısının yeni dönemde 37 bine çıkacağını bildirdi.

Pakdemirli, dönemlerinde uygulamaya konulan yenilikler çerçevesinde kısa süreli araştırmalar için ilk kez yurt dışından öğretim üyelerinin üniversitelerine davet edildiğini belirterek, üniversitedeki diğer yenilikleri şu şekilde sıraladı:

"Sürekli Eğitim Merkezi, Mezun Takip Sistemi, Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezi, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ilk kez bu yıl kuruldu. Teknopark çalışmalarına ilk kez bu yıl başlandı ve kurucular kurulu oluşturularak bakanlığa müracaatı yapıldı. Aile Planlaması ve İnfertilite Uygulama ve Araştırma Merkezi tamamlanmak üzere, bu yıl faaliyete geçmesi planlanıyor. Tıp fakültesi bünyesinde deney hayvanları araştırma merkezi kuruluşu tamamlandı."

Üniversiteye yeni akademik birimler de kazandırıldığını dile getiren Pakdemirli, Turgutlu'da Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi kurulduğu ve 2013'te öğrenci almaya başlayacağını, yabancı diller yüksekokulu ile güzel sanatlar tasarım ve mimarlık fakültesinin kurulduğunu, yeni kurulacak işletme ve ilahiyat fakülteleri için de YÖK'ten onay alındığını, diş hekimliği fakültesi kuruluş teklifinin ise YÖK'e sunulduğunu kaydetti.

Pakdemirli, görev döneminde öğrencilere yönelik de birçok iyileştirmelerin yapıldığını ifade ederek, bu kapsamda öğrenciden alınan kayıt, belge, diploma gibi ek ücretlerin kaldırıldığını, Muradiye Yerleşkesi'Nde hasta nakil aracı ve 3 acil tıp teknisyeninin görevlendirildiğini söyledi.

Bir gazetecinin üniversitenin elde ettiği başarılara yönelik sorusu üzerine, üniversiteler arasında yaşanan rekabetin giderek arttığına dikkati çeken Pakdemirli, üniversite olarak bilimsel araştırmalara öncelik verdiklerini belirtti.

Pakdemirli, CBÜ'nün bilimsel üretimde halen dünya genelindeki sıralamada 1381. olduğunu belirterek, "Dünya üzerinde belki yüz bin üniversite var. Bizim 1381. sırada yer almamız kötü değildir, ama neden ilk 500 içinde olmayalım" dedi.

Rektör Pakdemirli, üniversitenin 30 milyon lira tutarında yatırım bütçesine sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Mustafa Yıldırım - Turgay Duyar

Yayıncı: Ufuk Kırabalı - MANİSA

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Pakdemirli Turgutlu Yerel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title