Haberler

Denizlili tekvandocu Ceyda Gencer'in hedefi dünya şampiyonluğu

Güncelleme:

8. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası'nda (Turkish Open 2021) altın madalya kazanan 14 yaşındaki milli sporcu Ceyda Gencer, hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.

8. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası'nda (Turkish Open 2021) altın madalya kazanan 14 yaşındaki milli sporcu Ceyda Gencer, hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Pamukkale Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediyenin spor kulübüne bağlı tekvando branşı sporcularından 14 yaşındaki Ceyda Gencer, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki'yi ziyaret etti.

Sporcuları Ceyda Gencer ve beraberindekilerin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Örki, 10-16 Mart'ta İstanbul'da düzenlenen Turkish Open 2021'de yıldızlar kategorisinde 44 kilogramda Ceyda Gencer'in altın madalya almaya kazandığını hatırlattı.

Ceyda Gencer'e, onu yetiştiren ve destekleyen ailesine teşekkür eden Örki, "Teknik, taktik ve sportif ruhla donatan, güçlendiren, eğiten çok kıymetli hocasına da yürekten teşekkür ediyorum. Ceyda elde ettiği başarıyla Denizli'miz açısından bir gurur kaynağı oldu. Bu başarıyı daha büyük başarıların habercisi olarak görüyorum. Hedefimiz sporu, gençlerimiz aracılığıyla yaygınlaştırarak bu tür başarıların elde edilmesini sağlamak. Ceyda gibi kardeşlerimiz inşallah rol model olurlar. Bizler de şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Ceyda ve onun gibi sporcularımızı desteklemeye devam edeceğiz. Kendisine yürekten başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Ceyda Gencer de 5 yıldır tekvando sporuyla uğraştığını belirterek, "Kulübüm adına katıldığımız turnuvada kazandığım şampiyonluktan dolayı mutluyum. Hedefim dünya şampiyonu olmak. Daha sonrasında olimpiyat şampiyonu da olmak istiyorum. Ülkem adına en iyi başarıları elde etmek istiyorum." dedi.

Antrenör Abdullah Çırak ise "Milli sporcularımız içinde ulusal alanlarda ve uluslararası arenada yarışmalara çıkmış sporcularımız var. Ceyda Gencer ile birlikte çok güzel bir başlangıç yaptık. İnşallah bundan sonra Avrupa ve dünya şampiyonasında da hem kulübümüzü hem ilimizi hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Desteklerinden dolayı Pamukkale Belediye Başkanımız Sayın Avni Örki'ye çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ziyarette Pamukkale Belediyespor Başkanı Birol Konak, Başkan Yardımcısı Ayhan Soyfidan ve yönetim kurulu üyesi Akın Çelik de yer aldı.

Kaynak: AA / Spor

Avni Örki Pamukkale Türkiye Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title