Haberler

Bakan Günay'dan Mng Holding'e: "Uygun Proje Gelmezse Reddedilir"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Muğla'nın Güllük Körfezi'ndeki Pina Yarımadası'nda Denizi İzinsiz Dolduran Mng Holding'in, Maliye Bakanlığı Tarafından Ön İzin Verilen Turizm Tesisi Projesine İlişkin, "Bu Ülkede Deniz Kıyıları Değerlendirilmez Diye Bir Şey Yok Ama Uygun Bir Proje Gelmezse Reddedilir, Uygun Bir Proje Gelirse Kabul Edilir. Bu Gelecekte Ortaya Çıkacak" Dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Muğla'nın Güllük Körfezi'ndeki Pina Yarımadası'nda denizi izinsiz dolduran MNG Holding'in, Maliye Bakanlığı tarafından ön izin verilen turizm tesisi projesine ilişkin, bu ülkede deniz kıyıları değerlendirilmez diye bir şey yok ama uygun bir proje gelmezse reddedilir, uygun bir proje gelirse kabul edilir. Bu gelecekte ortaya çıkacak" dedi.

Devlet Resim Heykel Müzesi'nde düzenlenen "8. Şefik Bursalı Resim Yarışması"nın ödül törenine katılan Bakan Günay törenin ardından gazetecilerin Muğla'nın Güllük Körfezi'ndeki Pina Yarımadası'nda denizi izinsiz dolduran MNG Holding'in, Maliye Bakanlığı tarafından ön izin verilen turizm tesisi projesine ilişkin sorularını yanıtladı. Konunun iyi ortaya konmasının gerektiğini belirten Günay, "Orada otel ruhsatı almış bir işletme var. Proje dışı ruhsat dışı bir işlem yapmış. Ben bunun eski haline getirilmesini istedim. Fakat ilgili birimlere müracat edilmiş bir proje yapma izni ve süresi alınmış" diye konuştu. Projeyi bekleyeceklerini belirten Günay şunları söyledi:

"Ortaya nasıl bir proje çıkar, ben teknik eleman değilim. Teknik elemanlar değerlendirecek. Bu ülkede deniz kıyıları değerlendirilmez diye bir şey yok ama uygun bir proje gelmezse reddedilir, uygun bir proje gelirse kabul edilir. Bu gelecekte ortaya çıkacak. Projenin durumuna göre, sunumuna göre ortaya çıkacak bir durum. Elbette uygun gelmezse reddedilir."

Bakan Günay kıyıların yağmalanması, tahrip edilmesi, dolgu sahaları açılması gibi anlayışları desteklemediğini ancak yatırımı desteklediğini belirtti. Türkiye'nin turizm yatırımına ihtiyacı olduğunun da altını çizen Günay, "'Katiyen deniz kıyısında bir şey yapılamaz' demiyorum. Ortaya gelecek proje çevreye, doğaya zarar vermeyecek bir şekilde olursa sanırım teknik arkadaşlar değerlendirirler, ben de ona göre karar veririm. Şu anda konu bizim dışımızda ilerliyor" dedi.

-ETNOGRAFYA MÜZESİ'NİN ÖNÜNE ANTİK TİYATRO

Gazetecilerle birlikte Etnografya Müzesi'ne doğru bir yürüyüş yapan Günay, müzenin önünde bulunan arazide inşaatına başlanan yapıyı anlattı. Günay, peyzaj projesi tamamlanan alana, bir antik tiyatro, bir cafe ve bahçe içinde bir oturma düzeni yapılacağını söyledi.

Etnoğrafya Müzesi'nin karşısında bulunan, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın kullandığı Türk Hava Kurumu'nun kaçak çatı katının yıkılmasıyla alanın daha da açılacağını kaydeden Günay, konuyla ilgili Genel Kurmay Başkanlığı ile görüşüldüğünü belirtti. Günay, "Kimse o yapının estetik olduğunu, usule, yasaya uygun olduğunu söylemiyor. Ama biz kazmayı vurduk, bekliyoruz" dedi. (ANKA)

(GO/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title