Haberler

Milletvekillerinin Başörtüsü ile Meclise Girmesi

AK Parti Konya İl Başkanı Sorgun: "Milletin temsilcisi olan milletvekili kardeşlerimizin kararına gösterilen saygı ve sağduyu, Türkiye'nin demokraside geldiği noktayı bizlere bir kez daha gös...

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, bazı milletvekillerinin TBMM çalışmalarına başörtüsüyle katılmasıyla ilgili, "Milletin temsilcisi olan milletvekili kardeşlerimizin kararına gösterilen saygı ve sağduyu, Türkiye'nin demokraside geldiği noktayı bizlere bir kez daha göstermiştir" dedi.

Sorgun, aralarında AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı'nın da bulunduğu 4 milletvekilinin, TBMM'deki çalışmalarına başörtülü katılmasıyla ilgili yazılı açıklamada, uygulamanın, TBMM Genel Kurulu'nda tarihi ve anlamlı durum olduğunu belirtti.

Milletvekillerinin TBMM'ye başörtülü girmeleri ve çalışmalara katılmalarıyla alakalı herhangi bir engelleme olmamasını takdirle karşıladığını ifade eden Sorgun, şunları kaydetti:

"4 AK Partili milletvekili kardeşimiz, hac görevlerini yerine getirdikten sonra başlarını örtmüşler ve hayatlarının geri kalanını başörtülü olarak devam ettirme kararı almışlardır. Öncelikle kardeşlerimizin haclarının kabul olmasını ve Allah'tan tekrarını nasip etmesini diliyorum. Bu konuda sağduyulu davranan herkese teşekkür ediyorum. Elbette bazı bireysel tepkiler olmuştur ama bu ortam, bu konuda ülkenin normalleşmesine yaptığı katkı açısından tarihi bir gündür. Milletin temsilcisi olan milletvekili kardeşlerimizin kararına gösterilen saygı ve sağduyu, Türkiye'nin demokraside geldiği noktayı bizlere bir kez daha göstermiştir. O gün o milletvekili kardeşimize 'dışarı dışarı' diye tezahürat yapanların, milletimiz tarafından bugün nasıl meclis çatısının dışına itildiği herkesin malumudur. Dolayısıyla millete rağmen hareket eden, milletin değerlerini, yaşam tarzını ve söylemini bilmeyen her türlü siyasi anlayış, dün olduğu gibi bugün de yarın da milletimiz tarafından en doğru şekilde değerlendirilip cezalandırılacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle kendine yakışan tavır dolayısıyla yüce meclisimize bir kez daha teşekkür ediyor, milletvekillerimize çalışmalarında başarılar diliyorum." - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Sorgun Ak Parti Türkiye Konya Yerel Haberler

AK Parti'nin Kızılcahamam kampından sızan iddia! Emekli ve asgari ücretliye ek zam yok

AK Parti'nin Kızılcahamam kampından sızan iddia! Emekli ve asgari ücretliye ek zam yok

'Ablamın yardımına nasıl geç gidersin?' dayağı! Eniştesini öldüresiye dövdü

"Ablamın yardımına nasıl geç gidersin?" dayağı! Eniştesini öldüresiye dövdü

Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş'a silahlı saldırı

Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş'a silahlı saldırı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur görevinden istifa etti: Tutunacak dalım yok

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur görevinden istifa etti: Tutunacak dalım yok

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title