Haberler

Doğu Türkistan'da Müslümanlara Yönelik Saldırılar

Memur-Sen Adıyaman İl Temsilciliği üyeleri, Doğu Türkistan'da Müslüman Uygur Türklerine yaptığı zulüm nedeniyle Çin yönetimini protesto etti.

Memur-Sen Adıyaman İl Temsilciliği üyeleri, Doğu Türkistan'da Müslüman Uygur Türklerine yaptığı zulüm nedeniyle Çin yönetimini protesto etti.

Demokrasi Parkı'nda toplanan sendika üyeleri ve vatandaşlar, ellerinde dövizler taşıyarak Çin aleyhinde sloganlar attı.

Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Ali Deniz, yaptığı açıklamada, Doğu Türkistan'daki Müslümanlara sahip çıkmak, Çin zulmüne "Dur" demek ve Çin'e karşı boykot çağrısı yapmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Çin'in 1949'dan bu yana Müslümanlara baskı uyguladığını ve bu baskılarını son günlerde artırdığını belirten Deniz, "Türkistan'da ibadet etmek, oruç tutmak yasaklanmış durumda. Müslüman kadınlar taciz ediliyor ve keyfi bir şekilde gözaltına alınıyor. Kur'an eğitimi yasaklanmış durumda, 500 bin çocuk zorla ideolojik eğitimlere tabi tutulmaktadır" dedi.

Çin hükümetinin, farklı Türkçe lehçelerinde konuşan yerli halka, zorla Çince kullanmak zorunda bırakarak asimilasyon politikaları yürüttüğünü ifade eden Deniz, Uygur Türklerinin mal varlıklarına da keyfi bir şekilde el konulduğunu dile getirdi.

Dünyanın sesiz kalmasından dolayı Çin hükümetinin Müslümanlara kapalı devre zulümlerine devam ettiğine dikkati çeken Deniz, şöyle konuştu:

"Çin her güne yeni bir katliam ile başlamaktadır. Çin hükümetinin soykırıma dönüşen uygulamaları her yıl binlerce Müslümanın hayatını kaybetmesine yol açmaktadır. Dünya ile bağlarını keserek bu şekilde karantinaya alınması durumun vahamiyeti ile ilgili endişelerimizi artırmaktadır. Buradan Çin'e sesleniyoruz. Doğu Türkistan'a insanlık dışı baskı uygulamaktan, ümmeti yaralamaktan, insan haklarını çiğnemekten din ve vicdan hürriyetini gasp etmekten bir an önce vazgeç."

Açıklamanın ardından grup, dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Çin Halk Cumhuriyeti Doğu Türkistan Memur Sen Uygur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title