Haberler

Çanakkale'den Gözyaşlarıyla Döndüler

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen gezi kapsamında Çanakkale'ye giden Anadolu Mahallesi sakinleri Samsun'a döndü."İlkadım Şehitlerine Gidiyor" programı kapsamında Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı...

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen gezi kapsamında Çanakkale'ye giden Anadolu Mahallesi sakinleri Samsun'a döndü.

"İlkadım Şehitlerine Gidiyor" programı kapsamında Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı mekanları ve anıtları gezen 36 kişilik grup Çanakkale'yi gezdi. 2 günlük seyahat sonrası Çanakkale'den Samsun'a dönen mahalle sakinlerini Başkan Necattin Demirtaş, çiçeklerle karşıladı. Tarihi yarım adada Kilitbahir Kalesi, Mecidiye Şehitliği, Arıburnu, Anzak koyu, 57. Alay Şehitliği, Mehmetçiğe Saygı Anıtı ve Şehitler anıtını gezen mahalle sakinleri, duygularını Başkan Demirtaş'la paylaştı.

GEZİLER DEVAM EDECEK

Çanakkale gezisi dolayısıyla teşekkürlerini sunan mahalle sakinleriyle sohbet eden Başkan Demirtaş,

"Ecdadımız şehit olacaklarını bilerek korkusuzca savaştığı Çanakkale'de bizim için neler yaptığını herkesin bilmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızı bu destanın yazıldığı toprakları görmeleri için Çanakkale gezisi programını bir yıla yayarak ömründe o kutsal mekanları gezme fırsatı yakalayamamış, yaşlılarımızı, gençlerimizi, evlatlarımızı oraya göndermek istiyoruz. Bu programımız periyodik olarak devam edecektir" dedi.

Gezide, şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Erol Durgun, "Geçmişimizi ve büyüklerimizi anlamamızı sağlayacak en önemli yerlerden biri olan Çanakkale'de o manevi atmosferi yerin yaşadık. Şehitlikler ve kanlı savaşların yaşandığı bölgelerde incelerken gözyaşlarıma engel olamadım. Ben bu vesile ile bu duyguları bize yaşatan Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş'a ve bizleri yalnız bırakmayan tüm ekibine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Anadolu Mahallesi Çiçek Serası'ndaki karşılama törenine İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Mahalle Muhtarı Şerif Yavşan, Başkan Yardımcısı Burhan Taş, Özel Kalem Müdürü Nevzat Özenç, İşletme İştirakler Müdürü Yaşar Kutbay, Mezarlıklar Müdürü Şerif Bahar ve mahalle sakinleri katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İlkadım Belediyesi Çanakkale Samsun Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda en zor dönem bitti, artık düşüş göreceğiz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

YKS'de görülmemiş olay! 1 saat okulun önünde bekleyen genç, sınava geç kaldı

YKS'de görülmemiş olay! 1 saat okulun önünde bekleyen genç, sınava geç kaldı

Fenerbahçe'de başkan Ali Koç ve yönetimi ibra edildi

Fenerbahçe'de başkan Ali Koç ve yönetimi ibra edildi

title