Haberler

Güzel bir gün veya hafta için rezervasyon yapmak

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
31.08.2022 08:43

Bir otel tatili yapmak istediğinizde ya da şehirde akşam yemeğine çıkmak istediğinizde önceden arayıp rezervasyon yaparsınız; sonra da o yemeğin ya da tatilin güzel geçeceği beklentisi ile günleriniz renklenir.

Acaba benzer şekilde haftanın bir gününü veya ayın bir haftasını kendimiz ve mutluluğumuz için rezerve edebilir miyiz? Ben yapılabileceğini düşünüyorum açıkçası. Tek ihtiyacımız olan biraz konsantre olmak, istek duymak ve çabuk pes etmemek. Örnek olsun diye söylüyorum her ayın 3. Haftası sizin özel haftanız olsun.

O hafta diğer haftalardan farklı olarak kendinize ve yaşamınıza normalde yaptığınızdan daha fazla özen gösterin. Düşünceleriniz ve duygularınız sizi daha çok destekleyecek şekilde olsun. Örneğin çok şanslı bir insan olduğunuzu düşünerek yaşayın o haftayı.

Kendiniz için imkanlarınız ölçüsünde bazı programlar yapıp küçük hediyeler verin kendinize. Örneğin uzun zamandır izlemek istediğiniz bir tiyatro oyunu izleyin ya da konsere gidin. Hep beğendiğiniz o ayakkabıyı satın alın. Güzel bir tatlı ve çay keyif yapın. Uzun zamandır başlamak istediğiniz bir kitaba başlayın, çok sevdiğiniz bir arkadaşınızla buluşun. Örnekleri çoğaltmak mümkün.

Aslında bunları sürekli belli bir denge içinde yapabiliyor olmak çok daha iyi bir çözüm. Diğer yandan hiç yapamıyorsanız benim önerim nereden başlayacağınızı gösteren bir çözüm olabilir sadece.

Eğer hafta fikri çok iddialı geldiyse her haftanın bir gününü kendiniz ve sevdiğiniz şeyler için ayırarak da başlayabilirsiniz.

Yazdan sonbahara geçerken bu ve benzeri fikirlere ihtiyaç duyabileceğimizi düşünüyorum.

Sevgi ile kalın.

title