Haberler

Van'da Ahıra Girdiğinde Şok Eden Manzara: 130 Koyun Telef Olmuş Halde Bulundu

Güncelleme:

Van'ın Tuşba ilçesinde Ersoy Öntürk'e ait 130 koyun, bilinmeyen nedenle telef oldu. Öntürk, büyük bir maddi zarara uğradığını belirterek yardım talebinde bulundu.

Van'da ahıra girdiğinde şok oldu: 130 koyun telef olmuş halde bulundu

VAN - Van'ın Tuşba ilçesinde Ersoy Öntürk'e ait 130 koyun, bilinmeyen nedenle telef oldu.

Edinilen bilgilere göre, Tuşba ilçesine bağlı Kasımoğlu Mahallesi'nde ikamet eden Ersoy Öntürk'e ait 130 koyun telef oldu. Evinin bitişiğinde bulunan ahırında baktığı küçükbaş hayvanlarını yemini vermek için ahıra giren Öntürk, korkunç manzarayla karşılaştı. Ahırdaki koyunların çoğunluğunun yerde cansız şekilde yattığını, bazılarının ise can çekiştiğini gören Öntürk, hemen komşularına, jandarma ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Mahalleye gelen ekipler, koyunlar üzerinde inceleme yaptı. İlk belirlemelere göre 130 koyunun telef olduğu tespit edildi.

Dün akşam 19.000 sularında koyunlarını ağıla bıraktığını ifade eden Öntürk, "Tekrar saat 21.00 sularında ağıla gelip kontrol ettiğimde bir sıkıntı yoktu. sabah 05: 30 sularında otlatmaya getirmek için ağıla girdiğimde 157 koyundan 130'u telef oldu. komşular gelip kapıyı açarak sağ olanları dışarı çıkardık. Benim geçim kaynağım bunlardı. Yaklaşık 850 bin liralık bir maddi zararım var. Ne olduğunu anlayamadık, gece koyunlarımızı ahıra bıraktık sabah kalktığımızda telef oldu. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, mağdur durumdayız, uzanacak bir yardım eli bekliyoruz" diye konuştu.

İşlemler yapıldıktan sonra Tuşba Belediyesi'nin mahalleye gönderdiği iş makinesi ile koyun mahallesinin dışında açılan çukura gömüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Tuşba Van Jandarma Yaşam Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'a kim veda etti? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title