Haberler

World Tourism Forum Akdeniz" Bölge Toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizmde Almanya dışındaki ülkelerde arzu ettikleri potansiyelin altında olduklarını belirterek, "ABD ve Uzakdoğu'dan yeterince ziyaretçi alamıyoruz.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizmde Almanya dışındaki ülkelerde arzu ettikleri potansiyelin altında olduklarını belirterek, "ABD ve Uzakdoğu'dan yeterince ziyaretçi alamıyoruz. Bunları geliştirmek için çaba gösteriyoruz" dedi.

Türel, Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen "World Tourism Forum Akdeniz Bölge Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Antalya'da yapılacak EXPO 2016'da 40'tan fazla ülkenin özgün bahçesinin oluşturulacağını belirterek, alana çok değerli ağaçların dikildiğini belirtti.

Alanda tarım müzesi ve kongre merkezi yapılacağını ve dünyanın en güzel botanik parkı ile çiçek bahçesinin oluşturulacağını dile getiren Türel, "23 Nisan'dan itibaren EXPO bayramı yaşanacak" diye konuştu.

Türel, Antalya'nın çevre konusunda fevkalade hızlı bir şekilde ilerlediğini, belediye bünyesinde elektrikli araç kullanımına başladıklarını ifade ederek, kent içerisinde elektrik şarj istasyonları kurarak karbon salınımını azaltacaklarını vurguladı.

Sadece sözde değil, uygulamada da çevreci olmak gerektiğini vurgulayan Türel, il genelindeki 200'den fazla mavi bayrağın çevreye önem verdiklerin en önemli göstergesi olduğunu belirtti.

Türel, Boğaçayı Kanal Projesi ve yat limanları ile Antalya'nın farklı bir turizm şehri, akıllı ve çevreye duyarlı bir şehir olarak geleceğe emin adımlarla ilerlediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Şehir merkezinde yeni müzeler kuruyoruz. Antalya, aynı zamanda da müzeler şehri oluyor. Tarihi eserlerin restorasyonu için de çok büyük bir çaba gösteriyoruz. Antalya turizmi bugüne kadar deniz, kum ve güneş turizmi ile büyüdü. Şimdi kültür, kongre ve sporu da buna ekliyoruz. Antalya'nın turizm çeşitlendirilmesinde sürdürülebilir gelişme içerisinde büyümeye devam edeceğiz."

Turizm sektörünün Rusya ile yaşanan problemden en az şekilde etkilenmesinin en önemli temennileri olduğunu dile getiren Türel, Antalya'ya gelen turist sayısının 2004'ten bu yana 4 milyondan 13 milyona çıktığını hatırlattı.

Türel, bu yükselişin 3'te birinin Rus ziyaretçilerden kaynaklandığını vurgulayarak, "Almanya dışındaki ülkelerde arzu ettiğimiz potansiyelin altındayız. ABD ve Uzakdoğu'dan yeterince ziyaretçi alamıyoruz. Bunları geliştirmek için çaba gösteriyoruz" diye konuştu.

Rusya ile yaşanan problemde, iki tarafın da kaybedeceği bir sürecin sürdürülebilir olmadığını belirten Türel, on binlerce Rus vatandaşının Antalya'da evlenmiş, yerleşmiş ve iş kurmuş durumda olduğunu söyledi.

- "Turizm, bir barış sektörüdür"

Menderes Türel, kişilerin serbest seyahat haklarına yapılan kısıtlamaların, öncelikle temel haklara getirilen bir kısıtlamalar anlamına geldiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Turizm bir barış sektörüdür. Bunun en güzel örneğini içerisinde bulunduğumuz turistik tesisin havuzunda görebiliriz. Filistinli ile İsraillinin aynı havuzda barış ve keyif içinde yüzdüğünü görülebiliriz. O yüzden turizm, dünya barışına katkı yapan bir sektördür. Bizler hangi ülkede olursa olsun, demokrasiye, barışa ve insanlığa sahip çıkmalıyız. Burada tüm misafirlerimiz birlikte tatil yaparlar. Bizim misafirperverliğimiz kültürümüzden, geleneğimizden gelir. Bu, hep böyle devam edecektir. Elbette uluslararası barış, ekonominin çok daha ötesinde önem taşımaktadır. ABD başkanlık yarışında ve Fransa bölge seçimlerinde göçmen karşıtı açıklamalar, dünya barışı için büyük bir üzüntü kaynağıdır."

- Global Meeting toplantısı İstanbul'da yapılacak

World Tourism Forum Başkanı Bulut Bağcı da World Tourism Forum olarak ilk etkinliklerini 30 Nisan'da İstanbul'da gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Sektör profesyonellerini bir araya getirecek ortak bir platform yaratmak amacıyla tasarlanan ve başarıyla sonuçlanan bu ilk etkinliğin ardından, sektör liderlerini bir kez daha bir araya getirecek World Tourism Forum Akdeniz Bölge Toplantısını düzenlediklerini dile getiren Bağcı, bir sonraki toplantılarının Global Meeting toplantısının 4-6 Şubat tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacağını kaydetti.

"World Tourism Forum Akdeniz Bölge Toplantısı"

Turizm sektörüne yön veren liderlerin ve otoritelerinin, turizm yatırımcılarının ve turizmin önde gelen bölge tanıtım ofislerinin başkanlarının konuşmacı olarak yer alacağı World Tourism Forum Akdeniz Bölge Toplantısı'nda forumun vizyonunun diğer ülkelerle paylaşılması, Türkiye'nin potansiyel turizm kaynaklarına dikkat çekerek, ülke ekonomisine katkıda bulunulması ve Türkiye'nin turizm piyasasındaki payının artırılması hedefleniyor.

Avrupa, Afrika, Akdeniz Bölge Ülkeleri ve Türkiye'den katılımcılarla turizm sektörünün geleceğinin ve Akdeniz krizinin çözüm seçeneklerinin masaya yatırılacağı toplantıda gün boyunca Steigenberger Hotel Istanbul Başkanı Cem Kınay, TripAdvisor Akdeniz Ülkeleri Yöneticisi Gianluca Laterza, Trivago Akdeniz Bölge Ülkeleri Geliştiricisi Chara Georgiadou, İrlandalı Gazeteci Eoghan Corry, Hilton Worldwide Genel Başkan Yardımcısı Michael Collini, Thomas Cook Sosyal Medya Yöneticisi Martin Widenka ve Gana Turizm Bakanı Yardımcısı Abla Dzifa Gomashie'nin konuşmalarıyla devam edecek.

Kaynak: AA / Yerel

Menderes Türel Almanya Antalya Akdeniz Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title