Haberler

Üniversiteliler, Mahalle Bekçiliğine Büyük İlgi Gösterdi

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ - Çağatay KENARLI / İstanbul DHAİçişleri Bakanlığı'nın İstanbul'a alınacak 2 bin mahalle bekçisi için 9 bin 980 aday başvurdu.

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ - Çağatay KENARLI / İstanbul DHA

İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul'a alınacak 2 bin mahalle bekçisi için 9 bin 980 aday başvurdu. Adaylardan 8'inin yüksek lisans, bin 170'inin lisans ve bin 157'sinin ön lisans yaptığı belirlendi. Adaylar, ilçe kaymakamlıklarında sözlü sınavlara alınmaya başlandı.

İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul'daki 39 ilçe kaymakamlığı aracılığı ile yaptığı KPSS koşulu aranmayan bekçi başvuruları 8-22 Kasım tarihleri arasında alındı. Kaymakamlıklarda 5 Aralık'ta başlayan sözlü sınavlar 13 Aralık'ta tamamlanacak. Yazılı sınavlar ise, 24 Aralık'ta yapılacak. Esenyurt ve Küçükçekmece'ye ise 100 'er bekçi alınacak. En az bekçi kadrosu 6 kadro ile Şile'ye tahsis edildi. Geçen ağustos ayında ilk kez 700 bekçi sınavlarla alınmış bunlar kademeli olarak görev başlatılmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın 'Gece Kartalları' olarak nitelendirdiği, özel harekat şube polislerinin de eğitim vereceği araç durdurma ve silah kullanma teknikleri öğretilecek mahalle gece bekçileri, tabanca, cop, kelepçe, el fenerinin yanı sıra düdük taşıyacak.

BEKÇİ ADAYLARINDAN 8'İ YÜKSEK LİSANS YAPMIŞ

DHA muhabirinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, önümüzdeki yılın başlarında görev verilecek 2 bin mahalle bekçisi kadrosu için 9 bin 980 başvuru yapıldı. Bekçi adaylarından 7 bin 645'ini lise mezunlarını oluştururken, ön lisans diplomalı bin 157, lisans diplomalı bin 170 ve yüksek lisans mezunu 8 aday da bu görev için aday oldu. Lisans üstü eğitimli 8 bekçi adayından ikisinin Ümraniye, diğerlerinin ise Bahçelievler, Şişli, Sarıyer, Bakırköy, Arnavutköy ve Çatalca'da olduğu ifade edildi.

SÖZLÜ SINAVLAR BAŞLADI

Avcılar'da Kaymakam Hulusi Doğan'ın başkanlığındaki komisyonda Emniyet Müdürü Bülent Yeşilyurt, Milli Eğitim Müdürü Emin Engin başta olmak üzere çeşitli kuruluşların yöneticilerinin pazartesi sabahı başlattıkları sözlü sınava tek tek çağrılarak giren 249 aday oldukça heyecanlı göründü. Adaylardan bazıları özel güvenlik görevlisi olduklarını belirtirken, adaylardan biri sınavı kazanarak göreve başlaması halinde en fazla mücadele edeceği konuların başında sokaktaki uyuşturucu satıcıları olacağını söyledi.

Sözlü sınavda 100 üzerinden 70 puan alan adaylar başarılı sayılarak 24 Aralık'ta yapılacak sınava girmeye hak kazanacak. Bu sınavda Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi ve Matematik derslerinden 50 soru yöneltilecek adaylara 60 dakikalık süre verilecek. 772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu kapsamında Emniyet Hizmetleri Sınıfında 39 ilçede görevlendirilecek çarşı ve mahalle bekçi adaylarının erkek ve Türk vatandaşı olmaları, en az lise ve dengi okul, ön lisans, lisans veya lisans üstü mezunu eğitim görme koşulu aranmıştı. Ayrıca adayların askerlik görevini bitirmeleri, 30 yaşından gün almamaları görev yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya engeli bulunmadığını sağlık kurulu tarafından raporla belgelemeleri gerekiyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Esenyurt KPSS Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title