Haberler

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı

Tüyap ve Ofis Mobilyaları Sanayici ve İşadamları Derneği (Omsiad) İşbirliğiyle Düzenlenen "Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı- 9. Ofis Mobilyaları Fuarı" Ziyaretçilerine Kapılarını Açtı.

TÜYAP ve Ofis Mobilyaları Sanayici ve İşadamları Derneği (OMSİAD) işbirliğiyle düzenlenen "Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı- 9. Ofis Mobilyaları Fuarı" ziyaretçilerine kapılarını açtı.

12 ülkeden 100 firma ve temsilciliğinin katılımıyla Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 8-12 Eylül tarihleri arasında düzenlenen fuarların açılış töreninde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük, OMSİAD Başkanı Nuri Tuna ve TÜYAP İcra Kurulu Başkanı Serdar Yalçın ile sektör temsilcileri hazır bulundu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, mobilya sektöründeki büyümenin Türkiye'nin dünyaya entegre olduğunu göstermesi açısından çok önemli olduğunu belirtti. "Bu fuar sektörün gelişmesinde çok önemli bir rol oynamaktadır. 100 milyara dolara yaklaşan ihracatımızın 1.8 milyar doları bu sektöre ait" diyen Hisarcıklıoğlu, Türkiye ekonomisinin, dünya ekonomisi sıralamasında 35'inci sıradan 17'incisıraya yükseldiğini ve dünyanın en çok gelişen ilk 10 ülkesi arasına girdiğini

söyledi.

OMSİAD Başkanı Nuri Tuna ise, bir sektörün ürettiği ürünleri tüketiciyle buluşturma ve tanıtmanın en önemli yöntem ve zemininin fuarlar olduğunu belirtti. Tuna, mobilya sektörünün sorunları arasında yüksek vergi, sigorta ve enerji maliyetlerinin yanı sıra, ihracatın geliştirilmesine yönelik faaliyetlerin devletten yeterince destek görmeyişi, kayıt dışı ekonominin önlenememesi gibi faktörlerin yer aldığını dile getirdi. Yetişmiş eleman eksikliği, Çin ve Uzakdoğu ülkelerinden gelen kalitesiz ürün ve

parçaların oluşturduğu imajın tüm sektöre mal edilmesi ve markalaşma sorunlarının da sektörde göz ardı edilemeyecek olumsuzluklar arasında yer aldığını belirten Tuna, buna rağmen sektörün rekabet gücünün yükseldiğini kaydetti. Tuna, "Tüm sorunlara rağmen Türk ofis mobilyaları sektörü özellikle Gümrük Birliği'nden sonra büyük ivme kazanan yeniden yapılanma sürecini hızlı yatırım trendiyle kısa sürede tamamlayarak, sahip olduğu en genç ve ileri teknolojisiyle rekabet gücü olan bir sektör halini almıştır"

dedi.

Bu arada, Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı ile eşzamanlı düzenlenen İstanbul Sandalye Fuarı da ilgilileri tek bir çatı altında buluşturdu.

Bir önceki ofis mobilyaları fuarına ABD, Almanya, Belçika, Çin, Güney Kore, Hindistan, Hong Kong, İngiltere, İspanya, İtalya, Japonya, Kanada, Tayland, Tayvan, ve Türkiye olmak üzere toplam 15 ülkeden 234 firma ve firma mümessilliği katılmış ve fuarı yurt dışından 42 ülkeden toplam 15 bin 235 kişi ziyaret etmişti.

(ERÖ-CHT-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title