Haberler

Tuskon'un "İş Dünyası ve Sivil Toplum" Araştırması

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (Tuskon) Başkanı Rızanur Meral, "İş Dünyası ve Sivil Toplum" Adlı Bir Araştırmanın Sonuçlarını Açıklamak İçin Genç Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (Gesiad) Davetlisi Olarak Kayseri'ye Geldi. Meral, Müteşebbislerin Gelişmemiş Bölgelere Olan İlgisini Artırmaya Çalıştıklarını Söyledi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, "İş Dünyası ve Sivil Toplum" adlı bir araştırmanın sonuçlarını açıklamak için Genç Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (GESİAD) davetlisi olarak Kayseri'ye geldi. Meral, müteşebbislerin gelişmemiş bölgelere olan ilgisini artırmaya çalıştıklarını söyledi.

TUSKON'un yaptığı "İş Dünyası ve Sivil Toplum" konulu araştırma ile ilgili Kayseri Hilton'da bir basın toplantısı düzenlendi. TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve GESİAD Başkanı Mehmet Filiz'in katıldığı basın toplantısında, gelişmiş demokrasilerde sivil toplumun ağırlığının inkar edilemeyecek derecede hissedildiğini belirten Meral, sivil toplumlar güçlendikçe demokrasilerin de güçlendiğini ve bu alanda pozitif bir denge oluştuğunu belirtti. Sivil toplum kuruluşlarının bir başka faydasının da devletin üzerindeki yükleri alması olduğunu dile getiren Meral, "İş dünyasındaki sivil toplum kuruluşlarının piyasa ekonomisine çok ciddi faydaları var. Türkiye'de maalesef halen özellikle yolsuzluklar noktasında dünya liginde üst sıralara çıkabilmiş değiliz. Bu konudaki mücadeleyi sivil toplum kuruluşları da hükümetler kadar ciddiye alıp, desteklemeli" dedi.

Özellikle Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu'da az gelişmiş yerlerdeki ekonomik potansiyeli harekete geçirmeye gayret gösterdiklerini ifade eden Rızanur Meral, bu bölgelere sık sık ziyaretler gerçekleştirerek, sıkıntıları öğrendiklerini vurguladı. Meral, "Bu bölgelerdeki derneklerimizi ziyaret ederek, sıkıntıları öğreniyoruz. Buralardaki fırsatları da öğrenerek, Türkiye'nin diğer yerlerindeki sermaye sahiplerine iletiyoruz. Bu sayede müteşebbislerin gelişmemiş bölgelere olan ilgisini artırmaya çalışıyoruz. Bu, Türkiye'nin içinde bulunduğu gelir dağılımının, belki de ülkenin en önemli problemlerinden biri olan terörün panzehiri olarak görülebilir" diye konuştu.

Türkiye'de hukukun herkese adil işleyip, işlemediğinin halen tartışıldığını savunan Meral, çok önemli mesafeler kat edilmesine rağmen tartışmaların tamamen bitirilmesi gerektiğini kaydetti.

HRANT DİNK'İN ÖLDÜRÜLMESİ

Rızanur Meral, Ermeni gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesi olayını şiddetle kınadıklarını söyledi. Dink'e yapılan saldırının aynı zamanda Türk devletine yapıldığını belirten Meral, "Türkiye'de işlerin iyi gitmeye başladığı, yatırımların arttığı, enflasyonun düştüğü, işsizliğin azaldığı, demokrasinin kökleşmeye başladığı dönemlerde birileri çıkıyor, Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü ve gelişimini bozmaya yönelik faaliyetlerde bulunuyor. Dink'in katli, hepimizi üzdü. Bu olayı kınıyoruz. İş dünyamızın ve fert bazında her insanımızın sağduyuyla hareket etmesi gerektiğine, hukuk devletinin bu problemi çözeceğine, failleri bulup cezalandıracağına inanıyoruz. Bu noktada Türkiye'ye yapılabilecek en büyük kötülük, ferdi girişimlerle, fevri hareketlerde bulunarak bir nevi intikam almaya çalışmaktır. Zaten bu hain hareketi yapanların hedefi de bu. Türk insanının bu oyuna gelmemesi lazım. Özellikle AB üyeliğinin, Türkiye'nin dünya ekonomisi ile entegrasyonunun çok güçlendiği bu günlerde bu olayın olması düşündürücü" şeklinde konuştu.

(SEK-SEK-FS-FS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title