Haberler

Türkiye Makarna Sanayicileri Genel Başkanı Can Balin Gso'yu Ziyaret Etti

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (Tmsd) Yönetim Kurulu Başkanı Can Balin, Türkiye'de Makarna Tüketiminin Artırılması Gerektiğini Bildirdi.

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) Yönetim Kurulu Başkanı Can Balin, Türkiye’de makarna tüketiminin artırılması gerektiğini bildirdi.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Gaziantep'e TMSD Yönetim Kurulu Başkanı Can Balin ve beraberindeki heyet, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer'i ziyaret etti. Ziyaret sırasında Türkiye’de makarna sektörü hakkında bilgi veren Başkan Can Balin, Türkiye'de makarna tüketiminin mutlaka artırılması gerektiğini belirterek, "Türkiye'de yaklaşık, 1 milyon 50 bin ton makarna kapasitesi mevcut. Bu kapasitenin 400-450 bin tonu iç pazarda. İhracatımızın da 200 bin olduğunu düşünecek olursak toplamda 650 bin ton tüketim var. Toplam kapasiteye baktığımızda, hala bir atıl kapasitenin var olduğunu görüyoruz. Makarna tüketiminin artırılması için çalışmalara hız vermeliyiz. Türkiye'de, kişi başı makarna tüketimini 3 kilogram artırdığımızda 70 milyon nüfuslu Türkiye'de, 200 bin tonun üzerinde artış sağlanacaktır. Daha sonra ihracata yönelmemiz gerekiyor" dedi.

GSO Başkanı Nejat Koçer ise, gıda sektöründe makarnanın önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Türkiye'de, makarnacılık son 4-5 yıl içinde çok önemli çıkışlar göstermiştir. Kalite, ürün çeşitliği, ihracat atağı, ambalaj ve markalaşmada makarna sektörü önemli başarılar sağlamıştır. Kentimiz Türkiye genelinde makarna üretiminde yüzde 38'lik bir paya sahiptir. Hedefimiz rekabet gücü yüksek ürünler üretmektir. GSO olarak Türkiye Makarna Sanayicilerinin yapacağı çalışmalara her zaman destek vereceğiz"dedi.

(HD-ST-ST-Y)

27.03.2007 17:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title