Haberler

Tübitak'tan Ulusal Marker Açıklaması

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (Tübitak), Ulusal Marker'ın Formülasyonunda Herhangi Bir Değişiklik Yapılmasının Söz Konusu Olmadığını, Yaşanan Sorunlarının, Bir Uygulama Sorunu Olduğu ve Ulusal Marker'ın Akaryakıta Karıştırılması İşleminin Mevcut Yönetmeliklere Uygun Olarak Yapılmamasından Kaynaklandığı Belirtildi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Ulusal Marker'ın formülasyonunda herhangi bir değişiklik yapılmasının söz konusu olmadığını, yaşanan sorunlarının, bir uygulama sorunu olduğu ve Ulusal Marker'ın akaryakıta karıştırılması işleminin mevcut yönetmeliklere uygun olarak yapılmamasından kaynaklandığı belirtildi.

TÜBİTAK, bugün bazı gazetelerde, 'Ulusal marker'da ölçü tutmadı 1 Nisan'da formül değişecek' şeklinde çıkan haber ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Haberde, 'Kaçakçılığı önlemek amacıyla 1 Ocak 2007'den beri akaryakıta karıştırılan ancak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) belirlediği oranlar tutturulamadığı için de dağıtım şirketlerini sıkıntıya sokan 'Ulusal marker'da önemli bir değişiklik gündeme geldiğinin bildirildiği ve bu Ulusal Marker tutturulamama nedeninin Ulusal Marker'ın çökelmesi olarak gösterildiği ifade edildi. EPDK Başkanı Yusuf Günay'ın, dün Antalya'da yaptığı bir konuşmada 'Ulusal markerin başarıyla hayata geçirildiğini, saha uygulaması ile ilgili yaşanan bazı sorunların adım adım çözüldüğü, bu sorunların 1 Nisan tarihinden itibaren asgari düzeye ineceği bir döneme gireceklerini ve saha uygulama sonuçlarına göre gerekli tedbirleri aldıklarını ve alacaklarını" ifade ettiği hatırlatıldı. Günay'ın bu açıklamasının Ulusal Marker'in formülünün yanlış olduğu ve değiştirileceği şeklinde yorumlanmasının kasıtlı olduğunun vurgulandı. İlgili yönetmeliklerle firmaların doğru, hassas ve izlenebilir ölçüm sonucu alınabilecek şekilde ekleme (enjeksiyon) yapılabilecek teknik özelliklere sahip, otomatik dozaj kontrollü enjeksiyon donanımlarını temin ve tesis etmekle yükümlü tutuldukları da bildirildi. Açıklamada, ulusal marker ekleme (enjeksiyon) işlemlerinin, yasada belirtilen hükümlere uygun olarak, tesis edilecek otomatik enjeksiyon cihazları aracılığı ile yapılması gerekirken, bazı kuruluşların yönetmelik gereği sahip olması gereken teknik altyapıyı tam ve uygun olarak kullanmaz iken, sorunun Ulusal Marker'a yüklenmesinin insaf ölçüleri ile bağdaştırılamaz olduğu kaydedildi. Bu nedenle, sorunun Ulusal Marker'ın kimyasal maddesine ilişkilendirilmesinin doğru olmadığı ve Ulusal Marker'ın uygulamasından sorumlu 'Lisans Sahibi Firmaların ve Tüzel Kişiler'in teknik altyapılarını gözden geçirmelerinin yararlı olacağını vurgulandı. Ulusal Marker'ın formülasyonunda herhangi bir değişiklik yapılmasının söz konusu olmadığı da ifade edilerek, yaşanan sorunlarının, bir uygulama sorunu olduğu, Ulusal Marker'ın akaryakıta karıştırılması işleminin mevcut yönetmeliklere uygun olarak yapılmamasından kaynaklandığı belirtildi. Açıklamada, marker uygulamasının başladığı günden beri, 'Lisans Sahibi Firma ve Tüzel Kişiler'in TÜBİTAK ile birlikte uygulamada yaşanan sorunların çözümü için koordinasyon içinde çalıştıkları da bildirildi.

(MÜG-ÖK-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title