Haberler

TMSF, Samandıra'nın Medya Payını Borsa'ya Açıklamadı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Kamu Borcu Nedeniyle El Koyduğu Samandıra İktisadi Bütünlüğü İçindeki Medya Holding ve Sabah Yayıncılığa Ait Varlıkların Cinsine ve Muhammen Bedel İçindeki Tutarına İlişkin Borsa Başkanlığı'nın Bilgi Verilmesi Talebini, "Gizli" Olduğu Gerekçesiyle Yanıtlamadı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kamu borcu nedeniyle el koyduğu Samandıra İktisadi Bütünlüğü içindeki Medya Holding ve Sabah Yayıncılığa ait varlıkların cinsine ve muhammen bedel içindeki tutarına ilişkin Borsa Başkanlığı'nın bilgi verilmesi talebini, "gizli" olduğu gerekçesiyle yanıtlamadı.

TMSF Tahsilat Daire Başkanlığı'ndan İMKB'ye gönderilen açıklamada, basında TMSF'nin el koyduğu Samandıra Baskı Tesisleri'nin 41.6 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarıldığı, Bilgin Yayıncılık, Medya Holding ve Sabah Yayıncılık'ın satılacak olan varlığının matbaa, teçhizat, gayrimenkul ve demirbaşlardan oluştuğu yönünde bilgiler yer aldığına işaret edildi. Açıklamada, söz konusu haberde geçen konular hakkında Borsa Başkanlığı'nın bilgi istediği ve ayrıca gelişmelerle ilgili kesinleşen her aşamada bilgi verilmesinin talep edildiği kaydedildi.

SATIŞ İLANI

Açıklamada, TMSF'nin amme borçluları Bilgin Yayıncılık, Medya Holding ve Sabah Yayıncılık'ın Kurul tarafından ilgili kanun kapsamında haczedilen mal, hak ve varlıklarından fon kurulu tarafından Samandıra Baskı Tesisleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü oluşturulduğu hatırlatıldı. Açıklamada, Samandıra iktisadi bütünlük içindeki baskı tesislerinin yer aldığı gayrimenkul ve tesiste kullanılan menkul malların bulunduğu söz konusu satışın ilgili kanun hükümleri gereğince gerçekleştirilecek olan cebri bir satış olduğu belirtildi. Açıklamada, fon kurulu kararı doğrultusunda hazırlanan satış ilanının Resmi Gazete'de yayımlandığına işaret edildi.

Konuyla ilgili olarak 5 Ocak 2007 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ilanda, ihalenin, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması koşuluyla 12 Şubat 2007 tarihinde gerçekleştirileceği bildirilmişti.

BİLGİLER GİZLİ

Öte yandan söz konusu Samandıra İktisadi Bütünlüğü'nün

içindeki Medya Holding ve Sabah Yayıncılığa ait mal, hak ve varlıkların her bir şirket için ayrı ayrı olmak üzere cinsine ve muhammen bedel içindeki tutarına ilişkin bilgilerinde Borsa Başkanlığı tarafından talep edildiği kaydedildi. Açıklamada, bu kapsamda, Fon Kurulu kararıyla oluşturulan Samandıra Baskı Tesisleri içinde matbaa tesislerinin faaliyetinin devamı için gerekli olan Medya Holding ve Sabah Yayıncılık'a ait makine ve ekipmanların bulunduğuna işaret edildi. Açıklamada, söz konusu varlıkların ayrıntılı bilgilerinin gizlilik taahhütnamesi imzalayan ve şartnamedeki diğer şartları yerine getiren katılımcılara sunulduğu vurgulandı.

"SATIŞ BİR BÜTÜN HALİNDE YAPILACAK"

Açıklamada, TMSF'nin Bilgin Yayıncılık, Medya Holding ve Sabah Yayıncılık'tan haczettiği mal, hak ve varlıkların tek tek değil ticari ve iktisadi bütünlük halinde satılacağı kaydedildi. Açıklamada, Bankacılık Kanunu ve TMSF'nin ticari ve iktisadi bütünlük oluşturulan hacizli malların satışıyla ilgili yönetmelik kapsamında, satış sürecinde söz konusu menkul malların üzerinde birden fazla kişinin aynı veya şahsi hakkının bulunduğunun veya bunların mülkiyetinin birden fazla kişiye ait olduğunun tespit edilmesi durumunda söz konusu varlıkların değerinin satış komisyonu tarafından ayrı ayrı tespit edileceği bildirildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title