Haberler

Tfsf, İlk Yönetim Kurulu Toplantısını Yaptı

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun (Tfsf) İlk Yönetim Kurulu Toplantısı Balıkesir'de Yapıldı. 11 Kişilik Yönetim Kurulu, Oy Birliği ile Federasyon Başkanlığına Özcan Tanas'ı Seçti.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun (TFSF) ilk yönetim kurulu toplantısı Balıkesir'de yapıldı. 11 kişilik yönetim kurulu, oy birliği ile federasyon başkanlığına Özcan Tanas'ı seçti.

Üç yıl önce kurulan ve 3. Olağan Genel Kurulu'nu geçtiğimiz Nisan ayında Kocaeli'de gerçekleştiren TFSF'nin Balıkesir'deki yönetim kurulu toplantısında, gerek federasyon gerekse bağlı derneklerin çalışmalarıyla ilgili önemli kararlar alındı. Federasyonun yönetim kurulunda Balıkesir'den de Öğretim Üyesi Doç Dr. Ömer Gemici ile Ömer Bakan yer aldı. Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneği'nin (BASAF) ev sahipliğindeki toplantının ikinci günü (Pazar), İzmir'in Bergama ilçesine geçecek olan heyetle birlikte

Türkiye'nin dört bir yanından fotoğraf sanatçıları Bergama'daki Allonia Antik Kenti'nde buluşacak.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklama yapan BASAF Başkanı Avukat Altuğ Oymak, Bergama'da, "Antik Kentler Sular Altında Kalmasın" sloganıyla bir kampanya başlatıldığını, bununla ilgili ilk basın bildirisinin İzmir Bergama'daki Allonia'da açıklanacağını kaydetti. BASAF olarak Allonia'da 28 eserden oluşan Allonia antik kentini anlatan, "Sudan Yansıyan Allonia" isimli özel bir fotoğraf sergisi açacaklarını belirten Altuğ Oymak, "Zeugma'yı unutamıyoruz. Allonia da en az Zeugma kadar değerli ve korunması

gerekiyor. Ancak, ne talihsizlik ki DSİ'nin baraj çalışması yaptığı o bölgede bu antik kent maalesef sulara gömülme tehlikesiyle karşı karşıya. Bununla ilgili duyarlılığımızı göstermek üzere federasyon olarak önemli bir organizasyona imza atacağız. Türkiye'nin dört bir tarafından fotoğraf sanatı dernek üyesinden oluşan yüzlerce kişi Allonia'da biraraya geleceğiz. Kültür Bakanlığı da bu antik kentin kurtarılması için çabalıyor. Ancak DSİ'nin Ilıcasu Barajı, bu antik kent için büyük tehlike oluşturuyor.

Kültür Bakanlığı ile DSİ Genel Müdürlüğü arasında bununla ilgili yaşanan bir hukuki süreç de devam ediyor. Allonia'nın kurtarılması ve korunması için sesimizi duyurmak istiyoruz" dedi.

Edirne Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ahmet Yarış'ın başkanlığında devam eden Allonia Antik Kenti kazı çalışmalarının bir taraftan sürdüğü, fotoğraf sanatı federasyonu yetkililerine ev sahipliğini de Yarış'ın yapacağı bildirildi. Federasyon üyeleri, basın bildirisini okuduktan sonra gün boyu Allonia'da fotoğraf çalışması yapacaklar. TFSF'nin bu fotoğraflardan bir sergi oluşturarak tüm Türkiye'yi dolaştıracakları bildirildi.

(YU-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title