Haberler

Teknolojiyle Gelen Fırsat

Gün Geçtikçe Kullanımı Artan Web-cam'ler Sayesinde İnternet Üzerinden Eğitim Olanakları da Yaygınlaşıyor.

Gün geçtikçe kullanımı artan web-cam'ler sayesinde internet üzerinden eğitim olanakları da yaygınlaşıyor.

Teknolojinin her geçen gün hayatımıza biraz daha fazla girmesi internet üzerinden gerçekleştirilen T.C. Maltepe Üniversitesi e-MBA programı  ön başvurularına olan talebi artırdı. Geçtiğimiz yıla göre e-MBA  programına yapılan ön başvurular 5 kat artarak 2.000 kişiyi geçti.

Özellikle mekan bağımsızlığı ve zamanı etkin kullanabilme kavramının yaygınlaştığı günümüzde, sanal iletişim ile eğitimin etkisi de gün geçtikçe artıyor.Günümüzde teknolojinin geldiği nokta aynı standart ve kalitedeki eğitimin sınırsız olarak tüm dünyada gerçekleşmesine olanak tanıyor. Çağdaş eğitimin en önemli unsuru haline gelen e-öğrenim, yaşam boyu öğrenme felsefesinde de vazgeçilmez yerini alıyor.

SANAL SINIFLARDA 70.000 KİŞİYE AYNI ANDA EĞİTİM İMKANI

İnternet üzerinden görüntü ve ses iletimini sağladığı için 'webcam' olarak isimlendirilen kameralar, bu kameraların gelişmesini ve yaygınlaşmasını sağlayan hızlı internet bağlantısı (ADSL) eğitimi her yere ulaştırabiliyor.

Global anlamda eğitim konusunda yaşanan gelişmeler, ülkemizde uzaktan eğitimin önemini ve kullanım alanlarını gün geçtikçe çoğaltıyor. T.C. Maltepe Üniversitesi’ nin Element Eğitim Teknolojileri çözüm ortaklığında gerçekleştirdiği e-MBA programları, alışageldik e- Öğrenim yöntemlerinden farklı olarak tamamı seslendirilmiş ve grafik animasyonlarla güçlendirilmiş anlatım formatındaki derslerden oluşuyor. Bu yöntemle öğrencilerin konsantrasyon, anlama ve öğrenme oranları artarken, işlenen derslere de dönem sonuna kadar erişilebiliyorlar. Programlar kapsamında haftanın belirli saatlerinde öğretim üyeleriyle derse kayıtlı tüm öğrencilerin internet üzerinden bir araya geldiği ve interaktif iletişime girilebilen sanal sınıflar, bu programın en önemli avantajlarından biri olarak yer alıyor.

Öğrencilere sunulan hizmetler arasında 7 gün 24 saat kesintisiz Danışma Hattı ve mesai saatleri içerisinde ulaşılabilen Online Yardım Masası da yer alıyor. Programlar kapsamında haftanın belirli saatlerinde öğretim üyeleriyle derse kayıtlı tüm öğrencilerin internet üzerinden bir araya geldiği ve interaktif iletişime girilebilen sanal sınıflar da bu programın en önemli avantajlarından birisini oluşturuyor. Programlarda öğrencilerin tüm sınav, test ve ödevlerini internet sitesi üzerinden alarak yalnızca final sınavlarına T.C. Maltepe Üniversitesi Kampusü’nde girmeleri, sistemin en önemli niteliklerinden biri olarak öne çıkıyor.

7 FARKLI ÜNİVERSİTE AYNI PLATFORMDA

Program, 7 farklı üniversitenin konusunda tanınmış akademisyenlerini Maltepe Üniversitesi şemsiyesi altında topluyor. e- MBA programına kayıt yaptıran öğrenciler Maltepe, Galatasaray, İstanbul, Ege, Yıldız Teknik, Gazi ve Marmara üniversitelerinin önde gelen öğretim üyelerinden eğitim alabilme şansına sahip olabiliyor.

Esnek eğitim modeline uygun olarak tasarlanmış ve 3 akademik yarıyılda tamamlanacak olan e-MBA programı, toplam 10 ders ( 7 zorunlu, 3 seçmeli ) ve 1 bitirme projesinden oluşuyor. Tercihleri doğrultusunda ‘’Yönetim’’, ‘’Pazarlama’’, ‘’ Finans’’, ‘’Uluslararası İşletme’’, ‘’ İnsan Kaynakları ‘’ alanlarında uzmanlaşacak olan öğrenciler YÖK tarafından da onaylı İşletme Yüksek Lisansı ( MBA ) derecesini alma hakkına sahip oluyorlar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title