Haberler

Tatil Cenneti Kaçak İnşaatlarla Doldu

Güncelleme:

Cam gibi deniziyle ünlü Marmaris Selimiye'de her yer kaçak inşaat. 'Tatil cenneti'nde Nilüfer'den Ebru Şallı'ya pek çok ünlünün evi var.

Türkiye'nin en gözde tatil beldelerinden biri olan Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne bağlı bin 400 nüfuslu Selimiye Mahallesi kaçak inşaatlarla doldu. İngiliz ‘The Times’ gazetesinin geçen yıl Türkiye'deki 6 gizli tatil cennetinden biri olarak gösterdiği mahallenin muhtarı Şenol Deniz, duruma isyan etti. Deniz, "Seçimden aylar önce, Selimiye’de var olan hiçbir yapı yıkılmayacak, ama yenilerine de göz yumulmayacağı yönünde haberler çıktı. Ancak bu yanlış yorumlandı. Seçim atmosferinde, etkili denetim yapılıp yaptırım uygulanmadı. Devam eden inşaat sayısı 150. Bunların 130-140 kadarı kaçak" dedi. 

'BİNALARDAN ADIM ATACAK YER YOK' 

Muhtar Deniz, rant uğruna doğal güzelliğin yok olduğunun altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Binalardan yer kalmadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Marmaris Belediyesi ekipleri, kaçak inşaatlarla ilgili incelemelerde bulundu. Rant uğruna, doğallığını yitiren bölgenin geleceğinden endişe duyuyoruz." 

'BU OTEL YIKILSIN' KAMPANYASI

Kaçak inşaat yapımında belediyenin de yetersiz olduğunu belirten Muhtar Deniz, "denize sıfır 4 katlı otel inşaatı, kaçak inşaatların simgesi haline geldi. Yapı, 30 Mart öncesi İl Özel İdaresi, seçimlerden sonra ise Marmaris Belediyesi'nce mühürlendi. Ancak inşaat durdurulamadı. Binanın yıkılması için başlatılan kampanyaya ise 3 bine yakın kişiden destek geldi." dedi.

BİRÇOK ÜNLÜNÜN EVİ VAR

Başbakan Erdoğan'ın da 2006'daki tatil rotasında bulunan Selimiye'de ünlü isimlerin de evleri var. Kenan İmirzalıoğlu, Olgun Şimşek, Nilüfer, Ebru Şallı, Eda Taşpınar gibi çok sayıda yıldız, bölgenin müdavimleri arasında. Selimiye, az tuzlu pırıl pırıl denizi ve balık restoranlarıyla biliniyor.  

Kaynak: Haberler.Com / Magazin

Ebru Şallı Selimiye Türkiye Muğla Medya Sinema Magazin Kültür Sanat Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (10)

kapkaraahmetbaykara33@hotmail.com:

SENİN YÜZÜN KARA SENİNKİ BENDEN KARA...ORADA YAŞAYANLAR DÜŞÜNSÜN ...

20
0
yanıtYanıtla
kapkaraahmetbaykara33@hotmail.com:

YOK YA BU HABER DÜZMECEDİR CHP Lİ BAŞKAN BÖYLE ŞEYLERE ASLA İZİN VERMEZ ÇÜNKÜ CHP LER SUDAN ÇIKMIŞ AK KAŞIKTIR ...!!!!

19
0
yanıtYanıtla
KenanHndjdunmes@mudyhd.co.nhw:

Basbakann sit alani urla zeytineli koyunukapatan villalarina ilgi gosterenler bunlarada gostersin

6
0
yanıtYanıtla
sezaitopraksezai_toprak34@yahoo.com:

yazik.. cok yazik

5
0
yanıtYanıtla
SercanUnjdngtgs7hyb@bgvfde.co.hbgw:

SU FOTOGRAF BANA PESSS DEDİRTTİ?O DOGA HARİKASİ SELİMİYE KOYUNDE BİLE BOYLE BİR İNSAAT?ORASİDA REZİL OLACAK SONUNDA DEMEKKİ.CUSSSS YETKİLİLERE SORUSTURMA ACİLMALİ

4
0
yanıtYanıtla
BurhanHbjyjsms@mhygs.co.nhw:

Selimiye son yasadan sonra direk marmaris belediyesine baglandi.arasi 50 km orda denetimi kaldirirsan sonuc bu olur kimbilir daha ne kacaklar yapmislardir

4
0
yanıtYanıtla
deliyurekserkandemir@hotmail.com:

Kenan dan beklemezdik

4
0
yanıtYanıtla
ben senelerdir burdayimkacak insaati kÖylu yapiy:

yasar

0
0
yanıtYanıtla
ben senelerdir burdayimkacak insaati kÃ?ylu yapi:

benn senelerdir burdayim olgun simsek disinda unlulerin evi yok.gelenlerde otelde kaliyor.nulufer 3 senedir zaten gelmiyor.ebru salliyi hic gÖrmedim eda taspinarin annesinin restauranti var.Ötekilerde tekneyle geliyorlar.insaati kÖylu yapiyor yabanciya satiyor.

0
0
yanıtYanıtla
setenay:

yeter artık dogayı koruyalım belediye hadi önlemini al al al lütfen geç kalınıyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title