Haberler

Steınmeıer'den Fransa'ya Eleştiri

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-walter Steinmeier, Ekonomik ve Parasal Politika Faslında Bazı Teknik Gerekçeler İleri Sürerek Türkiye ile Müzakerelerin Açılmasını Engelleyen Fransa'yı Dolaylı Olarak Eleştirdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, ekonomik ve parasal politika faslında bazı teknik gerekçeler ileri sürerek Türkiye ile müzakerelerin açılmasını engelleyen Fransa'yı dolaylı olarak eleştirdi.

"Müzakereci ortaklarımıza karşı adil olmamız gerekiyor" diyen Steinmeier, üye ülkelerin taahhütlerine bağlı kalması gerektiğini söyledi.

İstatistik ve mali kontrol fasılları, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn'in katılımıyla AB Konseyinde düzenlenen Hükümetler Arası Konferansla (HAK) açıldı.

Daha sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Steinmeier, Türkiye ile 2 fasılda daha müzakerelere başlanmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve "AB tarafı olarak, Türkiye'nin reform sürecini destekliyoruz" dedi.

Türkiye ile bugün 2 yerine ekonomik ve parasal politika faslı dahil olmak üzere 3 fasılda müzakereleri başlatma niyetinde olduklarını, fakat bazı ülkelerin çekincelerini ortaya koyması yüzünden bu amaca ulaşamadıklarını anlatan Steinmeier, "ekonomik ve parasal politika faslının Portekiz dönem başkanlığı sırasında açılmasını beklediğini" ifade etti.

Türkiye'nin üyelik sürecinde ilerleme sağlanmasının "AB'deki herkesin çıkarına olduğunu" vurgulayan Steinmeier, Orta Doğu'daki gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda, Türkiye'nin başka arayışlara girmemesinin ve AB yolunda kalmasının önemine dikkat çekti.

Bir soru üzerine KKTC için Doğrudan Ticaret Tüzüğünün onaylanmasında başarılı olamadıklarını kabul eden Steinmeier, "Kuzey Kıbrıs (Türk) Cumhuriyetiyle bazı temaslarımız oldu. Çözüm isteğimizi hala koruyoruz" diye konuştu.

AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn ise 2 faslın açılmasının Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinde yeni ilerlemeler anlamına geldiğini belirterek, gösterilen çabadan dolayı dönem başkanı Almanya'ya ve yapılan reformlardan dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

Açılan her iki faslın "çok önemli" olduğunu anlatan Rehn, istatistik faslının AB'nin birçok politikasının altyapısını oluştururken mali kontrol faslıyla yolsuzluğun önüne geçildiğini vurguladı.

Türkiye'de seçim yılı olmasına rağmen reform çalışmalarının devam etmesinden memnuniyet duyduklarını söyleyen Rehn, ''Temmuz seçimlerinin ardından yeni hükümet ve yeni meclisle reform sürecine bütünüyle bağlı kalınmasını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title