Haberler

Son dakika gündem: Yemen hükümeti, BM'nin Hudeyde'deki misyonunun tarafsız bir bölgeye taşınmasını istedi

Güncelleme:

Son dakika haberine göre Yemen hükümeti, Birleşmiş Milletler Hudeyde Anlaşmasını Destekleme Misyonunun (UNMHA), İran destekli Husilerin kontrolündeki bölgeden taşınması talebinde bulundu.

Yemen hükümeti, Birleşmiş Milletler Hudeyde Anlaşmasını Destekleme Misyonunun (UNMHA), İran destekli Husilerin kontrolündeki bölgeden taşınması talebinde bulundu.

Yemen resmi ajansı SABA'nın haberine göre, Dışişleri Bakanı Ahmed Avad bin Mubarek, ülkenin geçici başkenti Aden'de UNMHA Başkanı Michael Perry ile bir araya geldi.

BM'nin Hudeyde'deki misyonunun tarafsız bir bölgeye taşınarak, Husilerin dayatmalarından kurtulmasını isteyen Bin Mubarek, "UNMHA'ya Hudeyde'den taşınmasının ardından Husilerin ihlallerine karşı net bir duruş sergileme" çağrısında bulundu.

İran destekli Husilerin Stockholm Anlaşması'ndan yararlanarak ülkenin doğusundaki Marib bölgesine saldırı başlattığına dikkati çeken Bin Mubarek, Husilerin ayrıca Hudeyde Limanı'nı askeri amaçlar için kullandığını ifade etti.

UNMHA Başkanı Perry de görüşmede, UNMHA'nın çalışmalarına katkı sağlayacak fikirler konusunda tartışmaya açık olduklarını söyledi.

Stockholm Anlaşması

İran destekli Husiler, Yemen'de Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Yemen'de Husiler ile hükümet arasında Aralık 2018'de esir değişimi, Hudeyde'de ateşkes, limanlar ve Taiz'in durumuyla ilgili Stockholm Anlaşması imzalanmış ardından UNMHA kurulmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Mevlüt Çavuşoğlu Yemen İran Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Koç Metalurji halka arz hangi bankalarda var? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz nereden, hangi bankadan alınır? BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title