Haberler

Şırnak Tatbikat Alanında Sesizlik Hakim

Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin aldığı karar ile Kuzey Irak'ta yaşayanlar bugün sandık başına gidep bağımsızlık referandumu için oy kullanırken, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bugün yapılan referanduma mesaj niteliği taşıdığı belirtilen Irak sınırındaki askeri tatbikatı sürüyor.

Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin aldığı karar ile Kuzey Irak'ta yaşayanlar bugün sandık başına gidep bağımsızlık referandumu için oy kullanırken, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bugün yapılan referanduma mesaj niteliği taşıdığı belirtilen Irak sınırındaki askeri tatbikatı sürüyor. Habur sınır kapısına 2 kilometre uzaklıktaki TIR parkının karşısında 18 Eylül'den beri devam eden tatbikat alanında bugün geçen günlere rağmen sesizlik hakim olurken, tatbikata katılan askeri araçların rutin bakımını yaptığı gözlendi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin Şırnak'ın Silopi ile Habur sınır kapısında 18 Eylül'de başlattığı askeari tatbikat sürüyor. Son iki gündür tank ve zırhlı personel taşıyıcıların arazideki seri manevrelere sahne olan tatbikatta bugün sesizliğin hakim olduğu gözlendi. Ani müdahale mangası tarafından güvenliği alının tatbikat alanında bugün askerlerin tank ve zırhlı araçların çevresinde toplanarak rutin bakım ve eğitim yaptıkları görüldü. Bir haftayı geride bırakan tatbikatta bugün tatbikat alanı etrafında ise güvenlik üst düzeye çekildi. Tatbikat alanında rutin hazırlıklar yapılırken, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklaması ile birlikte merkezi Irak hükümetinden tatbikata subay ve uzman düzeyinde bir katılımın olması bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Silopi Eylül Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title