Haberler

Şırnak'ta İndirme Trafonun Açılışı Yapıldı

Şırnak'ta Tedaş Müdürlüğü Tarafından 'İndirme Trafonun Açılışı Yapıldı. Vali Selahattin Aparı, Kentteki Büyük Sorunların Birer Birer Çözüldüğünü Söyledi.

Şırnak'ta TEDAŞ müdürlüğü tarafından 'indirme trafonun açılışı yapıldı. Vali Selahattin Aparı, kentteki büyük sorunların birer birer çözüldüğünü söyledi.

Yapımına 2006 yılında başlanan ve 6.5 trilyona mal olan indirme trafonun açılışına Vali Aparı, AK Parti Milletvekili Abdullah Veli Seyda, TEDAŞ Bölge Müdürü Süleyman İlhan, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Aparı, yaptığı konuşmada, 2006'da çalışmalarına başladığımız indirme trafoyu bu yıl bitirdiklerini belirterek, "İlimizin 10 kat enerjisini kaldırabilecek indirme trafomuzun açılışını yapıyoruz. Yaklaşık 7 trilyona mal olup, çok kısa sürede hizmete açıldı.

İlimizde büyük sorunlar birer birere çözülüyor. Şırnak'ın içme suyu projesi ihale aşamasında. Üniversitemizin Cizre'deki yüksek okulunun açılışını bugün yapacağız. İlimizde üniversitenin kurulması için kanun teklifi kabul edildi. Hava alanımızla ilgili çalışmalarımız var. Sağlıkta il ve ilçelerimizde yeni hastaneler yapıyoruz. Bu güzel tesisimizin ilimize ve ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda ise, "Bu sene de enerji konusunda büyük yatırımlarımız olacak. Şırnak il merkezimiz, Silopi, Cizre, İdil ve belde ile köylerimizi 2008 yılı yatırım planlarına aldık. Şırnak, Silopi ve Cizre'nin projeleri bitti. Yaptığımız çalışmalarla tüm enerji hatlarımız değişecektir. Bu 2008 yılı yatırım alanı içerisinde olup, tüm enerji nakil hatlarımızı yeraltına alacağız. İndirme trafomuzun açılışı hepimize hayırlı olsun ve nice açılışlar yapılması bize nasip olsun" diye

konuştu.

TEDAŞ Bölge Müdürü Süleyman İlhan da, indirme trafonun teknik yapısı hakkında bilgi verdi. İndirme trafonun açılışından sonra Vali Selahattin Aparı, Milletvekili Abdullah Veli Seyda ile beraberindeki heyet yakında hizmete girecek olan 150 yataklı Şırnak Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

(CB-SK-CMH-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title