Haberler

Samsun: Sermayedara Yatırım Çağrısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, siyasetin yatırımcının emrinde olduğunu belirterek, çabalarına rağmen yerli sermayenin enerjisini sinerjiye dönüştürmemesinin utanç verici olduğunu söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, siyasetin yatırımcının emrinde olduğunu belirterek, çabalarına rağmen yerli sermayenin enerjisini sinerjiye dönüştürmemesinin utanç verici olduğunu söyledi.

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'ndeki Candal Alabalık Tesisleri'nde Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren sanayicilerle biraraya gelen Suat Kılıç, sermayedarların üretme dertlisi ve delisi olması gerektiğini dile getirdi. Kılıç, "Öyle olmalı ki bize onların işlerine yardımcı olmaktan nefes almak ve su içmek dışında zaman kalmamalı. Hepimiz bu ülkeye borçluyuz. Her anımızı ülkemize değer katmak için harcamalı, bunu yaparken de kimseden takdir beklememeliyiz" dedi.

Milletvekili Kılıç, İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin en büyük 500 şirketi listesinde 133. sırada yer alan Yıldız Entegre Sanayi ile 230. sıradaki Yeşilyurt Demir Çelik'in Samsun'un gururu olduğunu, bu 2 firmanın Samsun'un sanayileşme yolunda yakalayabileceği ivmenin ipuçlarını verdiğini, ancak bu kentin potansiyeliyle 5-10-20 büyük firmayı bünyesinden çıkarabileceğini vurguladı.

Kalkınma adımlarını, sermayedar, bürokrat, sivil toplum kuruluşları ve siyasetçilerin birlikte atması gerektiğini, başarının birliktelikle sağlanabileceğini kaydeden Kılıç, "Hepimizin kabiliyeti, gücü ve imkanlarını biraraya getirmek ve aynı hedefe koşmak mecburiyetindeyiz. Siyasetin imkanlarından yatırım ve istihdam yapmak üzere yararlanmak noktasında talebi olanlar kendilerine ne ölçüde yardımcı olduğumuzun tanığıdır. Biz milletvekilleri, belediye başkanları, teşkilat başkanlarımızla birlikte ilimiz sanayicilerinin ve Samsun'a yatırım yapmak isteyen bütün hemşehrilerimizin emrinde ve hizmetindeyiz. Bunu açık ve net bir şekilde söylüyor olmamız bu konudaki güven ve irademizin neticesidir" diye konuştu.

Siyasetin tavrına rağmen Samsun'a kazandırılmak istenen tersane konusunda 5-6 parselden biri için dahi olsa Samsunlu müteşebbislerin biraraya gelip konsorsiyum oluşturamamış olmasını eleştiren Suat Kılıç, bununla ilgili şaşkınlığının halen sürdüğüne değindi.

Kılıç, tersane hadisesinde Samsun'da neler yapabileceklerini ortaya koyduklarını anlatarak, "Uzun yıllar konuşulan ama hiçbir siyasi iktidar tarafından bir tek adım bile atılamayan tersane meselesinde AK Parti iktidarı ve milletvekilleri olarak Gelemen Çiftliği'nden bin dönüm arazi tahsisini gerçekleştirdik. Tekkeköy ve Büyükşehir Belediyesi'nden tersane alanının imar planı değişikliklerini gerçekleştirdik. Alanda 5 ayrı parselin yatırımcılara tahsisiyle ilgili ihaleyi de gerçekleştirdik. Nihayet yatırımcılar beklentilerimizi zorlayacak şekilde, evvela hiçbir kamu yatırımı istemedikleri halde sonradan 'mendirekler devlet tarafından yapılmalıdır' şeklinde bir ısrarın içine girdiler. Onların bu taleplerine de cevap verdik. Mendireklerin yapımını 2006 senesinin yatırım programına dahil ettik. Fizibiliteleri tamamlandı. Proje çalışmaları devam ediyor. Önce keşifleri, sonra ihaleye çıkılmasıyla beraber inşallah tersane alanının mendirekleri de devlet tarafından 2006 senesi içinde yapılacak ihaleyle başlayacak sürecin neticesinde yapılmaya başlanacak. 2006-2007'de devam eden periyod içerisinde tersane alanında devlete düşen yatırımları da yerine getirmiş, gerçekleştirmiş olacağız" açıklamasını yaptı.

"YATIRIMCILARIMIZIN EMRİNDEYİZ"

"İnançla sağan tekeden süt çıkarır" sözüne işaret eden Kılıç, "Bizim Samsun'a inancımız tam. Bu nedenle yılmıyoruz ve yatırımcılarımızın da tersane ve diğer yatırımlarla ilgili harekete geçmesini sabırla bekliyoruz. Israrla söylüyorum, Samsun deniz şehri. Samsun'da bu sermaye birikiminin varlığına rağmen Samsun sanayicisinin Gelemen'deki tersanede hiçbir parsele talip olmayışı Samsun adına bir iftihar vesilesi değildir, bunca işadamı, sermaye birikiminin olduğu bu şehirde, bir konsorsiyumun 5-6 parselin birine bile talip olmayışı, burada bu işin yapılabileceğini, bu iradeye sahip olduğunu göstermek adına bu enerjiyi sinerjiye dönüştürecek bir adımın olmayışı bu şehir adına iftihar vesilesi değil belki bir utanç vesilesidir. Bu şehrin Bahadırlar'ı, Yıldırımlar'ı, Yeşilyurtlar'ı, Yıldızlar'ı ve diğer büyük etiketleri varsa kesinlikle bu şehir bu hamleyi yapabilmelidir. Sermayedarımız kendine, ülkesine ve insanına güvenmeli, inançla hareket etmelidir" şeklinde konuştu.

Siyaset kurumunun yatırımın adresi olmadığını, yatırımı yapacak olanın özel sermaye olduğunu açıklarken, "Daha önce devlet eliyle yapılan yatırımların nasıl siyasetçilerin arpalığına dönüştürüldüğünü hep birlikte yaşadık" diyen Kılıç, dolayısıyla iktidar olarak bir taraftan özelleştirmeleri desteklediklerini diğer taraftan atılımın özel sektör eliyle yapılması gerektiğine inandıklarını ifade etti.

Kılıç, şunları söyledi:

"Yatırımcılarımızın emrindeyiz. Her kim, hangi sanayici veya sermayedarımız olursa olsun, yapacağı yatırımın bürokratik badirelerinin aşılması anlamında bizden talepte bulunmak ihtiyacını hissederse o taleplerin son anına kadar kararlılıkla arkasında durulacağının herkes tarafından bilinmesini istiyorum. 3.5 senede bunun örnekleri çok fazladır. Biz bu işbirliğinin önümüzdeki yıllar içersinde çok daha büyük ve fazla örneklerinin her anımızı doldurmasını arzu ediyoruz. Milletvekili olarak ben isterim ki ayakta olduğum her dakika sanayicinin talepleri için, istihdam sağlayacak yatırım için koşturayım. Bu şehrin sanayicileri, sermaye sahipleri, yatırım, proje, istihdam için o kadar büyük bir çabanın, proje gayretkeşliğinin ve üretme derdinin delisi olsunlar ki adeta bize onların işlerine yardımcı olmaktan nefes almak ve su içmek dışında zaman kalmasın. Bir gün inşallah sanayici ve yatırımcılarımızın bizi bu kadar çok meşgul ettikleri günlere de ulaşacağız ve o günlerin sabırsızlıkla özlemi içindeyiz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title