Haberler

Sabancı Holding İkinci Yıllık Paylaşım Toplantısını Gerçekleştirdi

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Olasılığı Çok Düşük Görünse de Politik Bir İstikrarsızlıkla Karşılaşmanın İstenmeyen Bir Durum Olduğunu Belirterek, "2007 Yılı Bir Seçim Yılıdır ve Biz 2007'nin Zor Bir Yıl Olacağını Düşünmüyoruz" Dedi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, olasılığı çok düşük görünse de politik bir istikrarsızlıkla karşılaşmanın istenmeyen bir durum olduğunu belirterek, "2007 yılı bir seçim yılıdır ve biz 2007'nin zor bir yıl olacağını düşünmüyoruz" dedi.

Sabancı Holding'in ikinci kez düzenlediği Yıllık Paylaşım Toplantısı'nda açıklama yapan Güler Sabancı, Dünyadaki tüm gelişmekte olan ülkeler cari fazla verirken, sadece Doğu Avrupa ülkeleri ve Türkiye'nin bu trende uymayan, cari açığı yüksek, yani tasarrufu düşük gelişmekte olan pazar konumunda olduğunu işaret etti. Güler Sabancı, Türkiye'nin yeni yatırımlara ve özelleştirmelere davetiye çıkarmasının ise hayati önem taşıdığını vurguladı. Orta ve uzun vadede Türkiye'nin cari açığını düşürmeye çalışması gerektiğine işaret etti.

"HÜKÜMETİMİZ SON YILLARDA MAKRO DÜZEYDE BAŞARILI OLMUŞTUR"

Hükümetin son yıllarda makro düzeyde başarılı olduğunu belirten Sabancı, "Şimdi mikro düzeyde de aynı başarıyı sağlamak durumundayız" dedi. Bu bağlamda her iki alanda da çok kritik rol oynayan reel faiz hadlerinin, aşağı çekilmesi gereken seviyelere ulaştığına dikkati çeken Sabancı, bunun dışında da mikro düzeyde verimliliği artıracak, kayıt dışı tasarrufları sisteme katacak, makro dengeleri bozmadan mikro yapılması gereken birçok düzenleme gerektiğini vurguladı.

"Bu aşamada, her ne kadar olasılığı çok düşük görünse de, hiç şüphe yok ki, en istenmeyen durum, politik bir istikrarsızlıkla karşılaşmaktır" diyen Güler Sabancı, "Bildiğiniz üzere, 2007 yılı bir seçim yılıdır ve biz 2007'nin zor bir yıl olacağını düşünmüyoruz. Seçim, demokrasinin vazgeçilmezidir ve artık Türkiye'nin birikimlerinin, bu süreçleri hayatımızın normal bir parçası yapmayı başardığına inanıyoruz" diye konuştu. Sabancı, erken seçim tartışmalarına ilişkin olarak, "Fark edeceğini sanmıyorum. Türkiye seçimler üzerinde çok duruyor. Seçimler zamanında yapılır, biraz erken olması gerekiyorsa o da yapılır" dedi.

SABANCI, AB SÜRECİNİN YAVAŞLATMALARA RAĞMEN DEVAM ETTİRİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

Güler Sabancı, Avrupa Birliği süreci ile ilgili olarak da şunları kaydetti: "Türkiye için bir demokrasi ve medeniyet yolculuğu olan AB'nin üyelik süreci de zaman zaman iki taraftan da yavaşlatılsa bile devam etmektedir. Bu yoldan vazgeçmemek sadece hükümetin değil, tüm sivil toplum örgütleriyle hepimizin görevidir. Bugünlerde bir duraklama görülse de, unutmayalım ki İspanya bu yola girerken 5 sene durmuş ve tekrar başlamış, yine aynı şekilde Danimarka 2 defa durup kalkmış, İngiltere 2 kere reddedilmiş. Kısaca bu tip gelişmeler bu süreçte doğal sayılmalıdır."

SABANCI, YENİLEBİLİR ENERJİYE AĞIRLIK VERECEK

Sabancı Holding CEO'su Ahmet Dördüncü ise, 2007 yılı ile ilgili beklentileri anlatırken, 2007 senesinde büyümenin yüzde 5 seviyelerinde, gayri safi milli hasılanın 430 milyar dolar, kişi başına düşen gelir 5 bin 800 dolar, enflasyonun yüzde 7,5 olarak gerçekleşeceğini öngördüklerini aktardı.

Dördüncü, Enerjisa şirketinin Mayıs ayında Tufan Beyli'de bulunan 200 küsur milyon tonluk maden ocağını satın aldığını ifade ederek, Tufanbeyli'de 450 megawatlık enerji üretecek santralin temel atma töreninin bu yıl gerçekleştirileceğini ifade etti.

Dördüncü, Sabancı Holding'in 2006 alımlarını aktardığı konuşmasında, Enerjisa'nın Haziran ayında Erzurum'un Horasan ilçesinde 300-400 milyon ton kömür rezervini satın alma hakkını elde ettigini, Ağustos'ta Ser Enerji'yi satın aldıgını, Verbund firmasıyla Avrupa'da yeşil enerjide ortak iş yapma kararı aldığını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 9 Mayıs Perşembe Survivor yeni bölüm! Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçından görüntüler! Survivor'da dün akşam kim elendi? 9 Mayıs Survivor elenen isim kim? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz olacak? Koç Metalurji kaç lot verir? İstanbul'da bugün yağmur yağacak mı? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak, sıcak mı, yağmurlu mu? 9 Mayıs Perşembe hava durumu! 10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi? 10 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi? İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇLARI 2024! İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? SURVIVOR FURKAN KIZILAY KİMDİR? Furkan Kızılay kaç yaşında, nereli? Furkan elendi mi? 9 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title