Haberler

Sabahattin Zaim Üniversitede Törenle Anıldı

Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kurucu Dekanı Prof.dr. Sabahattin Zaim, Saü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Tarafından Düzenlenen Bir Törenle Anıldı.

Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kurucu Dekanı Prof.Dr. Sabahattin Zaim, SAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen bir törenle anıldı.

Geçen günlerde yaşamını yitiren Prof.Dr. Sabahattin Zaim'i anma töreni, Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene eski Tarım Bakanı Prof.Dr. Sami Güçlü, SAÜ Rektör Vekili Prof.Dr. Muzaffer Elmas'ın yanı sıra öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Prof.Dr. Sabahattin Zaim'in hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisiyle başlayan programda eski Tarım Bakanı Prof.Dr. Sami Güçlü, SAÜ Rektör Vekili Prof.Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Engin Yıldırım, SAÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanı Harun Taşkın ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Durmuş Günay, Prof.Dr. Sabahattin Zaim hakkında düşünce ve anılarını anlattı.

Yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda öğrenci yetiştiren, pek çok konuda ilkleri gerçekleştiren, Çalışma Ekonomisi ve İslam Ekonomisi alanında yaptığı çalışmalar ve yazdığı kitaplarla "hocaların hocası" ünvanını alan Prof.Dr. Sabahattin Zaim hakkında konuşan eski Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, "Akademik ve bilimsellik yönü çok kuvvetli, mesleğinde çok başarılı bir insandı" dedi.

Prof.Dr. Sabahattin Zaim'in idealinin Türk Milleti'nin değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmek olduğunu anlatan Güçlü, şöyle konuştu: "Ömrü boyunca da bu konuda mücadele verdi. Türkiye'nin ilk motor üretme girişimi olan Pancar Motor yönetim kurulu üyeliği, Anadolu Cam Sanayi kurucu heyeti üyeliği, İslam Kalkınma Bankası gibi pek çok işte öncü olmuştur. Türkiye Milli Kültür Vakfı Şeref ödülü, İslam Kalkınma Bankası İslam Ekonomisi ödülü, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) üstün hizmet

ödülü, Türkiye Yazarlar Birliği Ödülü ve 2006 yılında TBMM üstün hizmet ödülü almış bir şahsiyettir. 1960'ların sonunda yazdığı 10. baskısına ulaşan kitabı Erzurum'dan İzmir'e, çalışma ekonomisiyle ilgili bölümlerin bulunduğu bütün üniversitelerde ders kitabı olarak okutulmuş ve bu alanda uzun bir süre hiçbir rakip kitap da çıkmamıştır."

Zaim'in kendi alanında gerçekten çok başarılı bir insan olduğunu anlatan Güçlü, sözlerine şöyle devam etti: "Bence hepimize ders olacak yönü de budur. Akademik ve bilimsellik yönü çok kuvvetli olan bir bilim adamıydı. Bizim gösterdiğimiz ilgi ve alakanın arkasında yatan gerekçe aslında O'nun kendi mesleğinde gerçekten de kendisini kabullendiren bilgi birikimine sahip olmasıdır. Böyle olmasaydı bu kadar şöhrete ulaşması imkansız olurdu. Şehirli, medeni ve beyefendi bir şahsiyetti. Çok tahammül sahibiydi.

Kendisinde hiçbir zaman ümitsizlik görmedik, gelecekle ilgili her zaman ümit taşıdı."

Diğer konuşmacılar da Zaim'in akademik yönünün yanı sıra hayata hep olumlu bakan pozitif bir insan olduğunu belirterek, sadece bilim adamı değil çok iyi bir insan yetiştiricisi olduğu görüşünde birleştiler.

(İÇ-AK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title