Haberler

Roma'ya Uzanan Yolda Türkiye'nin En İyi B-Boy'u Jester Oldu

Güncelleme:

Dünyanın en büyük teke tek break dans yarışması Red Bull BC One'ın 2015 sezonunun startı verildi.


Dünya çapında 70 kentte düzenlenecek "cypher"ların Türkiye ayağı bu sene ilk kez İzmir'de yapıldı. Roma'ya giden yolda Türkiye'nin breakdansçıları 28 Mart tarihinde yapılan elemelerde ve 29 Mart'taki finallerde kendilerini gösterdi. Kıran kırana geçen kapışmaların sonunda yarışmaya Ankara'dan katılan Jester birinci oldu ve bölge finaline katılmaya hak kazandı.

Red Bull BC One Turkey Cypher'a ilgi büyüktü. Toplam 132 dansçının katıldığı elemeler 28 Mart'ta Dance Floor Alsancak'ta yapıldı. Rakiplerini eleyen toplam 16 breakdansçı 29 Mart'ta Mimarlar Odası İzmir Şubesi İzmir Mimarlık Merkezi'nde final için hazırdı. İzmir Mimarlık Merkezi'ni dolduran 300'den fazla izleyici yarışmada coşku ve tansiyonu sürekli yüksek tuttu. Ankara ilinden Jester ve Adana ilinden Seko, seyircilerin tezahüratları arasında çekişmeli bir final izletti. Dinamizmi, yaratıcılığı ve enerjisiyle Jester, Red Bull BC One Turkey Cypher'ın galibi olarak 19 Eylül'de Tunus'da gerçekleşecek olan Ortadoğu Afrika finaline katılacak.

Geçtiğimiz sene de Türkiye birincisi olan Jester "Red Bull BC One b-boyları en çok destekleyen yarışma ve bu yarışmada ikinci kez Türkiye şampiyonu olduğum için çok mutluyum. Bu sene yarışmanın İzmir'de olması da beni çok mutlu etti çünkü İzmir en çok yaşamak istediğim şehir. Bugün olduğu gibi bölge finallerinde de kazanmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım." dedi.

Türkiye elemelerinin jüri koltuğunda; dünyanın en iyi breakdansçılarından oluşan Red Bull BC One All Stars ekibinden İtalyan B-Boy Cico, prestijli breakdans ekibi Flying Steps'in kurucularından ve "Anadolu Break" belgeselinin başkahramanlarından Kadir "Amigo" Memiş ve İzmirli B-Boy Hasan "Alvin" Özdemir yer aldı. Etkinliğin ev sahipliğini bu sene de Türkiye hiphop camiasının saygın isimlerinden Murat Joker yaptı. Türkçe rap'in genç ve yetenekli isimleri Anıl Piyancı ve Emrah Karakuyu da performanslarıyla Cypher'ı ateşledi.

Breakdans dünyasının en önemli etkinliği olan ve 12 yıldır devam eden Red Bull BC One, B-Boy'ları teke tek turnuva ortamında bir araya getirerek her yıl dünyanın en iyi dansçısını belirliyor. Dünya çapında binlerce breakdansçının şampiyon olmak için ter döktüğü etkinliğin dünya finali için takvimlerde 14 Kasım 2015 tarihi işaretlendi. Bu yıl breakdansın en iyileri için tüm yollar Roma'ya çıkacak. Roma'daki Palazzo dei Congressi'de yapılacak Red Bull BC One Dünya Finali'nde dünyanın dört bir yanından yarışmaya katılan B-Boy'lar arasından sadece biri şampiyon olarak liderlik tahtına oturabilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye İzmir Roma Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title