Haberler

Prof. Dr. Işıkara Camiide "Depremi" Anlattı

Deprem Bilincini Yaygınlaştırma Çalışmaları Kapsamında Sultanbeyli'de Bir Camide Vatandaşlara Seslenen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, "2010 Yılına Kadar Olmazsa, 2010 ve 2014 Yılları Arasında Deprem Olma Olasılığı Yüksek" Dedi.

Deprem bilincini yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında Sultanbeyli'de bir camide vatandaşlara seslenen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, "2010 yılına kadar olmazsa, 2010 ve 2014 yılları arasında deprem olma olasılığı yüksek" dedi.

Türk Kızılay Derneği ve Diyanet işleri Başkanlığı'nın da destek verdiği "Toplumu Harekete Geçirme Projesi ve Afet Zararlarını Azaltma Programı" kapsamında Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, camide vatandaşları bilgilendirdi. Sultanbeyli Abdurrahman Gazi Camii'nde vatandaşlara deprem konusunda sinevizyon eşliğinde bilgi veren Işıkara, çeşitli tavsiyelerde bulundu. Vatandaşlara, evlerinde almaları gerektiği tedbirler konusunda da uyarılarda bulunan Işıkara, deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenilmesi gerektiğini söyledi. Türk Kızılay Derneği ile Diyanet işleri Başkanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü bu projeye destek verdiğini ve bu program kapsamında deprem bilincini camilere taşıdıklarını söyleyen Işıkara şunları söyledi:

"Bu, toplum liderlerini teşkilatlandırma projesidir. Toplum liderleri dediğimiz zaman, öğretmenler, muhtarlar ve din adamları çerçevesinde depremden korunma bilincini camiye taşıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte, çok önemli bir eğitim yeri olan camilerde çok güzel bir çaba sürdürülüyor. Zaman zaman kendi vaizleri depremden korunma bilincini verirken, beni de davet ediyorlar. Cumalarda depremden korunma bilincini anlatıyorum. Camilerde de ebeveynler vasıtasıyla evlere giriyoruz. Toplum bilincini yaygınlaştırmada her türlü çabayı ve yeri kullanıyoruz." Marmara bölgesinde potansiyel bir deprem tehlikesinin bulunduğunu ve bu gerçekle yaşamayı öğrenmemiz gerektiğini belirten Işıkara, depremin her an olabileceğini söyledi. Olasılık dağılımına göre çeşitli hesaplar yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Işıkara, "Marmara depremi için daha önce de ifade ettim. Yarın da olabilir, 3 gün sonra da ama olasılık dağılımına göre yaptığımız bir hesap var. 2010 yılına kadar Marmara'da deprem olmazsa, 2010-2014 yılları arası olma olasılığı en yüksek olduğu yıllardır.

Dolayısıyla belli bir süremiz var. Bu süremizi çok iyi değerlendirmeliyiz" dedi.

Kamuoyunda son günlerde tartışılan ve Türkiye'de dini özgürlükler konusunda sorunlar olduğu şeklinde bir gazetecinin sorusunu yanıtlayan Prof. Dr. Işıkara, "Ben dini kurallarımı çok özgürce yerine getiriyorum. Anadolu'da camilerde bu eğitimi yapıyorum. Vatandaşlarımızda da görüyorum ki, dini kurallarını ve din özgürlüğünün en çok kullanılan ülke burası. O kadar camii dolaştım ama ben bir kısıtlama ve sorun görmedim. Üstüne üstlük, Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte bilim, camilerin içine girdi.

Bundan daha özgürlük olur mu? En güzel özgürlük, dinle bilimin birleştiği yerdir" şeklinde konuştu.

(MB-FA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title