Haberler

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu -

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AB Komisyonu'nun Türkiye Ulusal Ajansı Başkanlığı'nın harcamalarıyla ilgili denetim yapmasına ilişkin, "En ufak bir soru işaretinin olmaması için bu soruşturmaların hepsinin yapılması gerekir. Bizden önceki bakanımız bizzat kendisi soruşturma açmış incelensin diye... Dolayısıyla bazı gazetelere yansıdığı gibi bu işi başka yerlere çekmeye çalışıyorlar.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AB Komisyonu'nun Türkiye Ulusal Ajansı Başkanlığı'nın harcamalarıyla ilgili denetim yapmasına ilişkin, "En ufak bir soru işaretinin olmaması için bu soruşturmaların hepsinin yapılması gerekir. Bizden önceki bakanımız bizzat kendisi soruşturma açmış incelensin diye... Dolayısıyla bazı gazetelere yansıdığı gibi bu işi başka yerlere çekmeye çalışıyorlar. Biz bu konularda son derece açık ve şeffafız" dedi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Aksaray'a gelen Çavuşoğlu, Somuncu Baba Külliyesi önünde Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Nevzat Palta, AK Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı ve partililer tarafından karşılandı.

Külliyeyi gezen Çavuşoğlu, Aksaray Belediyesi tarafından yaptırılan Somuncu Baba Minyatür Müzesi'nde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Belediye tarafından özel üretilen Somuncu Baba ekmeği ikram edilen Çavuşoğlu, ekmeklerin tadına baktı ve çevresindekilere de ikram etti. Çavuşoğlu, daha sonra külliye içinde yer alan Somuncu Baba Türbesi'ne geçerek, dua etti.

Ardından Vali Şeref Ataklı'yı makamında ziyaret eden Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Aksaray'da son yıllardaki büyük gelişimi gözlemlediğini söyledi.

İlin gelişmesinde belediye başkanı ve milletvekillerinin önemli payının olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Aksaray, artık bir sanayi bölgesi oluyor. Üniversitesiyle de öğrenci şehri oldu. Hazırlanan çeşitli projelerle AB fonundan 25 milyon avro kaynak aktarılmıştır. Bu kaynak miktarının daha da artacağını ümit ediyorum" diye konuştu.

Çavuşoğlu, daha sonra kapalı çarşıda karşılaştığı esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Tokalaştığı bir vatandaşın "Başbakanımız ile de böyle tokalaşsam başka bir şey istemiyorum" demesi üzerine Çavuşoğlu, "İnşallah ayın 28'inde buraya gel. Başbakanımızla tokalaşırsın" diye cevap verdi.

- "Her yıl bu kaynakların nasıl kullanıldığına dair incelemeler yapılır"

Ardından, Belediye Başkanı Nevzat Palta'yı ziyaret eden Çavuşoğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun, "AB Komisyonu'nun bakanlığınıza bağlı Türkiye Ulusal Ajansı Başkanlığı'nın harcamalarıyla ilgili denetim yaptığı yönünde basında haberler yer aldı. Bu konuyla ilgili ne söylemek istersiniz" sorusunu, şöyle cevapladı:

"AB'ye üyelik sürecinde her aday ülkeye verildiği gibi Türkiye'ye de belirli fonlar aktarılıyor. Bu fonlar da projeler aracılığıyla öğrencilerimize, gençlerimize, köylerdeki küçük işletmelerimize kadar kim proje hazırlarsa objektif kriterlerle değerlendiriliyor. Bunların büyük bir kısmı hibe. Bazıları katkılı oluyor. Aksaray'daki atık su arıtma tesisinde olduğu gibi... Yüzde 85'i AB tarafından hibe, yüzde 15'ine biz katkı sağlıyoruz, yani içeriden sağlanıyor. Buna benzer değişik projelere kaynak aktarılıyor. Her yıl bu kaynakların nasıl kullanıldığına dair incelemeler yapılır. Doğal olarak AB de yapıyor. Zaten projeler hazırlandıktan sonra nihai kararı AB'nin de içinde olduğu bir komisyon veriyor. Bu siyasi bir karar olmuyor. Ama iç denetim de yapılıyor. Sayıştay da sürekli bu denetimleri yapıyor. Bizden önceki dönemde bir arkadaşımız, ayrıldıktan sonra bir şikayet mektubu yazıyor. Daha sonra ise 'Bazı insanlarla geçinemediğim için istifa ediyorum' diyerek istifa ediyor ama böylesine bir şikayet dilekçesi olduktan sonra buna kimse duyarsız kalamaz. Her şeyden evvel, benden önceki değerli bakanımız, sevgili dostum Egemen Bağış, hemen soruşturma açtırıyor. Aynı şekilde hazine de soruşturma açıyor."

Çavuşoğlu, AB'nin bu konuda soruşturma yapılması talebinin olduğunu, dilekçenin oraya gittiğini ve soruşturulduğunu dile getirerek, sözlerine söyle devam etti:

"Bizim de en büyük arzumuz budur zaten. Ayrılan arkadaşımızın değişik dilekçelerinde çelişki olsa bile hiç kimsenin kafasında bir soru işareti olmaması lazım. Daha önceki denetimlerde Ulusal Ajansımız, AB projeleriyle ilgili gerek diğer konularda şeffaflık ve proje üretkenliği bakımından örnek gösterilmiştir. Tüm raporlarda vardır. Ben eminim ki; bizim arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar, yine denetimlerden sonra yapılan bu çalışmalar, aynı şeffaf bir şekilde örnek proje olarak gösterilecektir. Bu, yapılan soruşturmayla ilgili bir şey değil. Temennimizi ve daha önceki yıllardaki raporları örnek göstererek söylüyoruz. En ufak bir soru işaretinin olmaması için bu soruşturmaların hepsinin yapılması gerekir. Bizden önceki bakanımız bizzat kendisi soruşturma açmış incelensin diye... Dolayısıyla bazı gazetelere yansıdığı gibi bu işi başka yerlere çekmeye çalışıyorlar. Biz, bu konularda son derece açık ve şeffafız. İnşallah soruşturma bittikten sonra herkes raporu görecek."

Kaynak: AA / Politika

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Egemen Bağış Türkiye Politika Güncel Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Miçotakis'in 'Terör örgütü' çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Miçotakis'in "Terör örgütü" çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Bakmadan Geçme

19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 19 Mayıs okullar tatil mi, kapalı mı? IV. Baudouin kimdir? "Cüzzamlı Kral" kimdir? BİM AKTÜEL 14 MAYIS KATALOĞU! 14 Mayıs Salı günü BİM indirimli ürünleri! YALI ÇAPKINI 70. BÖLÜM FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm fragman tek parça izle! Seyran ölecek mi? İzmir 19 Mayıs Konserleri 2024! 19 Mayıs ücretsiz etkinlik ve konserler nerede? Hangi sanatçı nerede konser verecek? 19 Mayıs Ankara etkinlikleri: Ankara'da etkinlik olacak mı? 19 Mayıs etkinlikleri neler? ANKARA ETKİNLİK TAKVİMİ! KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #127916 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Kimdir? Selahaddin Eyyubi hangi milletten? Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak?
Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title